Nyheder3. oktober 2016

"Toppen af Poppen": Tudeduo sætter gang i tårekanalerne

Tårerne fik frit løb i søndag aftens afsnit af "Toppen af Poppen", hvor Lau Højen lagde ud med at synge sangen "Far, vågn nu op".
https://imgix.seoghoer.dk/toppen_af_poppen_2016.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Der blev lagt hårdt ud i søndag aftens afsnit af "Toppen af Poppen". Det var musik af Troels Gustavsen og NOAH, der blev spillet, og Lau Højen fra Carpark North havde valgt at synge sangen "Soon" fra pladen af samme navn, der handler om Troels' fars død. Han gik bort i et trafikuheld.

Rock-sangeren Lau havde sin egen vinkel på sangen, da hans mor netop havde fået en kræft-diagnose. Lau Højen havde desuden valgt at oversætte sangen til dansk med den tragiske titel "Far, vågn nu op".

- Jeg går rundt og frygter, at min mor skal dø. Og Troels oplevede, at hans far døde. Så jeg har skrevet en sang til mig selv, og til Troels, og til min mor og til Troels' far, sagde Lau om sangen.

Og den rørende sang efterlod ikke et øje tørt. Troels kunne ikke holde tårerne tilbage, ligesom Fallulah til sidst måtte forlade rummet, fordi at sangen simpelthen var for sørgelig. Hun har ligeledes mistet sin far.

Samtlige af deltagerne var meget mærket af den smukke optræden, og der var brug for et øjeblik til at sunde sig. Troels og Lau omfavnede hinanden og udvekslede trøstende ord.

Peter A.G. gav så et par rosende ord til Laus optræden og sagde, at han snilt kunne synge en duet med Troels.

- Ja, sådan en tudeduo, grinede Troels, da han og Lau stadig sad med våde øjne.

Det var ikke slut for de følsomme optrædner endnu, da Ida Corr dernæst indtog scenen og sang "Over byen", som gik lige i hjertet på Lau, der igen måtte fælde en tåre.

Derefter tog hele holdet på en cykeltur til stranden, hvor de nød en tiltrængt pause fra de følsomme og rørende øjeblikke.

Tilbage i huset lagde Hanne Boel ud med hittet "Times", der også er fra Troels' første plade, inden han lavede samarbejdet NOAH med vennen Lasse Dyrholm.

Efter Hanne Boel indtog Fallulah scenen og sang "Endnu en nat", som hun dog havde skruet op i tempo.

Peter A.G. har nærmest indtaget en mentor-rolle for den unge Troels, og han lagde i afsnittet også lidt lærdom på bordet, inden han indtog scenen. Gnags-forsangeren havde valgt at synge NOAHs debut-hit "Alt er forbi", men i en redigeret udgave.

- Enhver ulykkelig popsang skal rumme en opsang til lytteren, en konstruktiv opsang, forklarede Peter A.G. inden han sang "Selvom alt er forbi". Også her må Troels tøre øjnene og han konkluderer, at denne er bedrer end hans egen.

Det var Djämes Braun, der lukkede ballet i aftenens afsnit, og de sang sangen "På vej hjem". Med deres egne ord havde de givet sangen lidt solskin, og det var der også brug for, efter den hårde dag.

Som Troels selv sagde:

- Jeg har så meget behov for sådan nogen som jer i mit liv, fordi I bare er sådan et godt indspark til min melankoli.

I næste uge vises det sidste afsnit af årets udgave af "Toppen af Poppen", og det er Hanne Boels musik, deltagerne skal dykke ned i.

Det vises på søndag klokken 20 på TV2.

Sponsoreret indhold