Nyheder25. september 2016

"Toppen af Poppen": Carpark North prøver noget HELT nyt

Det danske elektro-rock-band Carpark North kan være på vej til at hoppe over i en helt anden grøft, end hvad vi har været vant til
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/toppen_af_poppen_lau_hoejen.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Hvad siger du til at høre lidt nyt musik fra "Parkeringsplads Nord"? Det danske elektro-rock-band Carpark North kan nemlig være på vej med sange på dansk. Noget bandet indtil videre har holdt sig fra.

Nu er der imidlertid nye boller på suppen, og det skyldes i høj grad, at forsanger Lau Højen har deltaget i dette års udgave af "Toppen af Poppen". Indtil videre har seerne kunne se rock-sangeren fremføre hele to sange på dansk, og i sidste uges program valgte han sågar at rappe på dansk, da han skulle fortolke Djämes Braun-nummeret "Ejer det".

Oplevelserne med at synge på dansk har åbenbart givet sangskriveren og frontmanden blod på tanden, for han fortalte til pressemødet på "Toppen af Poppen", at der kan være danske numre på vej fra rock-gruppen.

- Da jeg kommer hjem, er der så mange ord, der presser sig på. På dansk. Jeg har skrevet en masse digte, da jeg kom hjem, som man kan skrive sange ud fra, og vi har allerede et par stykker, afslørede 36-årige Lau Højen til pressemødet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/carpark_north.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

(Foto: Dan Mariegaard) Lau Højen med de resterende medlemmer i bandet Carpark North - Morten Thorhauge og Søren Balsner

Han fortalte også, at de øvrige bandmedlemmer Søren Balsner og Morten Thorhauge var helt med på idéen, da forsangeren kom hjem med drømme om at lave dansk musik. Lau havde dog også brug for at forsikre om, at Carpark North aldrig bliver et helt dansk-syngende band.

Den garvede forsanger sagde til pressemødet, at han har været meget nervøs for at skulle slå sine musikalske folder på dansk. Derfor valgte han blandt andet en stille og forholdvis ukendt Gnags-sang, da han skulle synge på dansk første gang i "Toppen af Poppen". Sangen var "Jeg elsker dig", som Lau blandt andet dedikerede til sin kone.

På søndag gælder det musikken fra Carpark North i "Toppen af Poppen", og de øvrige deltagere har masser af hits at vælge imellem blandt bandets fem plader.

Carpark North slog igennem i 2003 med nummeret "Transparent and glasslike", der var soundtracket til den danske gyserfilm "Midsommer".

Du kan se det næste afsnit af "Toppen af Poppen" på søndag klokken 20.

Sponsoreret indhold