Troels Kløvedal sikrer familien: Tjener formue under sygdommen

Troels Kløvedal

Troels Kløvedal

(Foto: All Over Press)

Når ALS-ramte Troels Kløvedal må forlade denne verden, har den 74-årige globetrotter sikret, at hans fem børn og hustruen Else Marie Meldgaard ikke kommer til at mangle penge.

Forleden dryssede der klingende mønt ind på kontoen, i forbindelse med at han solgte sommerhuset i nordsjællandske Hornbæk.

Det var her på de 83 kvadratmeter bag Hella Joofs fritidshus, at Troels Kløvedal – med selskab af en tillidsfuld husmus – skrev selvbiografien ”Alle mine morgener på jorden”, som nu er trykt i fem oplag og siden udgivelsen i december har ligget nummer ét på bestsellerlisterne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Troels Kløvedal

Sommerhuset i Hornbæk har fungeret som skriveværksted for skipper Kløvedal. Men nu skal der ikke skrives mere, og sommerhuset er solgt. (Foto: All Over Press)

Alene den første måned blev der solgt 40.000 eksemplarer af ”Alle mine morgener på jorden” – et usædvanlig højt salgstal for en dansk bog.

Bogen sælger stadig som is på en varm sommerdag, så det er svært at gøre op, hvor stor fortjenesten bliver – men den bliver formentlig over en million kr.

Troels Kløvedal er afklaret med, at han snart skal dø. Han er så mærket af sin gradvist lammende sygdom, at han med sikkerhed ikke kommer til at skrive flere bøger eller for den sags skyld kommer til at føre roret på Nordkaperen, som flere gange har sejlet ham rundt om jorden.

Netop fordi den eventyrlystne skipper er så syg, at han i dag hverken kan trække vejret uden respirator eller synke sin mad, er det ingen overraskelse, at han forleden valgte at sælge sommerhuset.

Salget indbragte søulken 1,5 millioner kr. Troels Kløvedal og Else Marie Meldgaard købte i 2002 fritidsboligen for 995.000 kr., så de tjener en halv million kr. på salget, og som en sidegevinst er 60-årige Else Marie fri for at skulle forholde sig til ejendommen, som Troels Kløvedal af gode grunde ikke mere var i stand til at vedligeholde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Troels Kløvedal

Troels Kløvedal gav i 2016 sin hustru Else Marie en gave på en million kr. som særeje. (Foto: Thomas Laursen)

Parret bor på en idyllisk firlænget bindingsværksgård i Gravlev uden for Ebeltoft, ganske tæt på handymanden Erik Peitersen.

Takket være Kløvedals økonomiske snusfornuft er der ikke tinglyst lån af betydning i gården, og i 2016 ændrede fik Troels sammen med sin hustru ændret ægtepagten, så Else Marie fik en gave på en million kr. som særeje. 

Formuen, som skulle have sikret Troels Kløvedals alderdom, finder man i hans firma DEN BLÅ DELFIN.

Gennem mange år har Kløvedal sparet op af sine indtægter fra især TV-produktioner, og formuen i DEN BLÅ DELFIN var i det seneste regnskab (for 2016) på 5,6 millioner kr. 

Sejlskibet Nordkaperens overlevelse er sikret gennem en fond, som Troels Kløvedal har fået sin advokat til at stifte.

I bestyrelsen sidder blandt andre hans sønner Mikkel Beha Erichsen og Asbjørn Beha Kløvedal. 

Midt i sit livs sværeste stund overlader skipper Kløvedal intet til tilfældighederne – han har stadig overskud til at sikre familien. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close