Nyheder15. maj 2017

Troels Kløvedal får græsk pris

Søhelten Troels Kløvedal modtager hædersbevisning for sin indsats for Grækenland og græsk kultur
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-00129.jpg
 (Foto: All Over)

Han er kendt og respekteret i Danmark for sine store rejser på de syv verdenshave, men også i Grækenland har de bemærket den danske søfarer.

Det officielle Grækenland har nemlig besluttet at tildele eventyreren, forfatteren og filmproducenten Troels Kløvedal en særlig hædersbevisning i anledning af Kløvedals livslange indsats for Grækenland og græsk kultur.

Prisen uddeles af den græske kommunikations- og digitaliseringsminister, Nikos Pappas.

Troels Kløvedal har altid haft en særlig passion for Grækenland, og alle hans jordomsejlinger er begyndt og afsluttet i græske farvande.

- Jeg er dybt beæret over, at de græske myndigheder på denne måde ønsker at anerkende mit arbejde med at formidle den græske kulturrigdom – en kultur, som har en særlig plads i mit hjerte. Odysseus’ rejse står for mig som alle rejsers moder og udgangspunktet for al europæisk nysgerrighed og eventyrlyst, siger Troels Kløvedal selv til den fornemme pris.

I 1982 udgav han sin første bog om Grækenland ”Fra mit hjerte, min køjesæk og min græske logbog" og i 2016 producerede Kløvedal TV-dokumentarserien ”Nordkaperen i Grækenland”, hvor han sejlede i kølvandet på sin græske helt Odysseus.

- Når min vejrtrækning af og til besværes, giver det mig stor glæde og opmuntring at tænke på Ægæerhavets dybblå farve, det enestående attiske lys, det rosenrøde græske daggry og den stjerneklare græske himmel, siger Kløvedal.

Troels Kløvedals alvorlige ALS-sygdom gør, at han ikke har mulighed for at rejse til Athen for at modtage prisen. Derfor bliver det Troels Kløvedals bror, Bjørn Erichsen, der vil modtage prisen på hans vegne.

Se flere billeder fra Trols Kløvedals liv her:

Troels Kløvedal - billeder af hans liv

Sponsoreret indhold