Nyheder7. marts 2018

Thomas Blachman springer ud som opfinder af børnestol

54-årige Thomas Blachman har tidligere forfattet en pamflet og haft mandesamtaler foran nøgne damer. Nu kan han også kalde sig opfinder.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thomas-blachman-22022018.jpg
 (Foto: All Over Press)

Man bliver aldrig for gammel til at kaste sig ud i ukendte ting.

Det er Thomas Blachman beviset på, for nu kan ”X Factor”-dommeren snart skrive endnu et punkt på sit lange og alsidige cv.

Når denne sæson af det populære DR-program slutter, kan danskere med børn nemlig investere i en stol, som Thomas Blachman er idemanden bag.

– Jeg har opfundet en stol, som ganske enkelt er en nødvendighed. Det gik op for mig, at der er et missing link mellem Trip Trap og så voksenstolen. Når børn kommer over og sidder i voksenstolen, sidder de ad helvede til, siger den 54-årige dommer og fortsætter:

- De kan ikke engang komme tilbage med numsen, så jeg lavede en speciel stol, der får dem op ... Aj, det er en lang snak, men jeg vil ikke begynde at snakke om det! Det er en genistreg, fortæller Thomas Blachman.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas-blachmann.jpg
 Foto: Mikael Rieck)
”Længe leve den kreative masse – beføjelser til ungdommen” udkom i 2017. Hans håb var, at den lille bog kunne inspirere til et fag i folkeskolen. (Foto: Mikael Rieck)

Alligevel kan opfinderen ikke holde sig tilbage.

– Den kommer ud, når programmet er færdigt. Man tænker: ”Fuck, hvorfor har jeg ikke fået den idé?”, udbryder Thomas med vanlig selvtillid.

– Ideen kom ud af nødvendighed. Jeg tager personligt ansvar for alle omkring spisebordet, og når de unge mennesker drejer rundt på stolen, kan jeg slet ikke få ro, siger manden, der selv er far til to børn og dermed ved lidt om, hvordan de yngste kan te sig.

Selv om Thomas Blachman kan fremstå særdeles selvsikker, kender han sine begrænsninger.

– Jeg har snakket med en designer, men det er ganske simpelt. Det er så simpelt, at man ikke fatter det, men det er ikke set før.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas-blachmann-1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Blachman kender alt til børn ved middagsbordet. Han er far til Ramona og Henry. Fotoet her er fra 2011. (Foto: Thomas Laursen)

Med sin barnestol går Blachman i fars fodspor.

Henning Blachman opfandt som ganske ung den første kommercielt anvendelige automatiske telefonsvarer.

”X Factor”-dommeren forsikrer dog, at det ikke er farvel til TV, selv om han nu kan kalde sig barnestolsproducent.

– Jeg aner ikke, hvilke veje jeg vil gå. Hvis jeg er frustreret over noget, kan det være, der kommer en løsning på problemet. Jeg er bare glad for, der kommer nogle ideer en gang imellem, lyder det fra Thomas, som endnu ikke vil fortælle, hvad stolen hedder, eller hvem der producerer den.

Sponsoreret indhold