Nyheder27. marts 2018

Thomas Blachman på Christiansborg: Politiker in spe

”X Factor”-dommeren Thomas Blachman vil ændre den understøttende undervisning til et ”idéfag”. Det fremlagde han for Folketingets Undervisningsudvalg.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thomas-blachman_1.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

At Thomas Blachman vil ungdommen det bedste og har mange visioner for dem, der i fremtiden skal styre Danmark, kan ikke komme bag på nogen.

Igen og igen hylder han unge mennesker, når han fredag efter fredag sidder bag pulten i ”X Factor”, og i 2017 udgav han pamfletten ”Længe leve den kreative masse – beføjelser til ungdommen”.

Og nu har den 54-årige musiker gjort endnu en god gerning på ungdommens vegne – hvis man altså spørger ham selv.

Den 14. marts deltog Thomas Blachman i Undervisningsudvalgets åbne høring om understøttende undervisning, hvor han fremlagde sin idé om et helt nyt folkeskolefag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas-blachman0.jpg
 Foto: Folketingets TV
Det var Undervisningsudvalgets formand Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet, der introducerede Thomas Blachman, som holdt et ti minutter langt oplæg om sine tanker om folkeskolen. (Foto: Folketingets TV)

– Det skal være et idégenererende fag, hvor de i 1.-9. klasse får lov til at få et opbyggeligt forhold til det at få ideer. Hvad gør man? Hvordan forholder man sig til den? Hvordan konceptualiserer man andre ideer ud af hovedideen? Det skal være et fag uden karakterer, men et fag, der skaber menneskelige karakterer, sagde han.

Blachman, der er far til to, blev efterfølgende rost til skyerne på de sociale medier, hvor kommentarerne peger i retning af, at han ikke står alene med sin begejstring for et idéfag.

Om Thomas Blachmans nye fag bliver til en realitet, kan kun fremtiden vise, da en høring er Folketingets udvalgs mulighed for at blive klogere på et emne, der interesserer dem.

Sponsoreret indhold