Stig Elling midt i depression: Steen er min redning

71-årige Stig Elling har valgt at være åben om sin tilstand i håb om at bryde tabuet omkring depression og måske hjælpe andre i samme situation.

71-årige Stig Elling har valgt at være åben om sin tilstand i håb om at bryde tabuet omkring depression og måske hjælpe andre i samme situation.

(Foto: Thomas Laursen)

Uden Steen ingen Stig.

Så enkelt beskriver 71-årige Stig Elling sin mands betydning for ham her midt i den vanskelige tid, hvor Stig er sendt til tælling af en depression.

En tilstand, han har gennemlevet en gang før i 2009, hvor han måtte søge orlov.

Denne gang er orlov ikke nok, mener han, der derfor har besluttet at stoppe sit byrådsarbejde på Frederiksberg og få nedsat tid på Bravo Tours.

– Jeg burde jo nok have kunnet se det komme. Ingen mennesker kan holde til at være på 24-7 året rundt.

– Men helt at holde op kan jeg nu heller ikke forestille mig, siger Stig, som for tiden er under medicinsk behandling for at komme til hægterne igen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg har selv bedt om øretæver, for jeg er ude af stand til at sige nej. Men ingen kan klare det hele på en gang hele tiden, fortæller Stig, hvis husbond Steen er hans faste klippe lige nu. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Mors gener?

Ud over et ekstremt arbejdspres, lige siden han som 17-årig startede sit eget rejsebureau, kan han muligvis også være arveligt disponeret for depression fra sin mor, som ofte var indlagt på den lukkede afdeling i Glostrup.

– Jeg aner ikke, om der er en sammenhæng, men jeg tænker ikke på selvmord, som både hun og min far gjorde, og som sidstnævnte endte med at gøre til virkelighed, fortæller rejsekongen.

Tabet af gravhunden Lui for nylig kan måske også have sat noget i gang, mener han.

– Jeg savner den jo hele tiden, siger Stig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close