Nyheder2. april 2018

Sporløs’ Ditte Haue: Jeg elsker at være på

DR-værten Ditte Haue accepterer, at hun går glip af en fødselsdag og barnedåb i ny og næ for at rejse ud og genforene børn med deres forældre.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ditte-haue0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Kufferten er pakket, flybilletterne er printet, og Ditte Haue er klar til at få endnu et stempel i sit pas.

Denne gang er destinationen Filippinerne.

Her skal den 32-årige TV-vært for 23. gang på to et halvt år forsøge at hjælpe medvirkende i ”Sporløs” med at finde deres biologiske ophav.

– Der er meget på spil for folk, og det er derfor, jeg godt kan lide at lave ”Sporløs”, siger Ditte Haue, da SE og HØR har sat hende stævne i lufthavnen.

– Hver gang oplever jeg, at de mennesker, vi rejser ud med, er forandrede, når vi rejser hjem. Der sker noget, når de møder deres biologiske ophav, og de får de svar, som de har søgt efter hele deres liv. Det er ret vildt. Hvis man skal snakke om at have et arbejde, der giver mening, så giver det her supermeget mening for mig, siger Ditte Haue.

Hun er selv vokset op i Brøndby Strand og Søborg med sin mor, far og lillebror.

– Jeg ved, hvor jeg er født, og hvem mine forældre og bedsteforældre er. Det er selvfølgelig en kæmpe del af den, jeg er. Men jeg tror, at jeg ligesom andre, der kender deres rødder, tager det for givet, for det har altid været der, mener DR-værten.

– Derfor kan man ikke relatere til det, de medvirkende i ”Sporløs” går igennem. Og alligevel tænker jeg over, hvor sørgeligt det ville være, hvis jeg først skulle lære min mor at kende nu, siger Ditte Haue.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ditte-haue-1_1.jpg
 Foto: Peter Grosen

Efterhånden er 32-årige Ditte Haue blevet ret god til at pakke sin kuffert. (Foto: Peter Grosen)

Single med sovemaske

Syv måneder om året arbejder Ditte på ”Sporløs”, og de resterende måneder er hun vært på ”Aftenshowet”.

– Det er en god kombination, for så har jeg fem måneder, hvor jeg kan lande og få set mine venner og min familie, fortæller Ditte, der har omkring 80 rejsedage om året.

– Jeg har fået en del rutiner og har altid sovemaske, ørepropper, en duftspray og et ekstra hovedpudebetræk med, for vi bor ikke altid på de bedste hoteller. Men hvis jeg har de ting med, kan jeg falde i søvn, selv om der lugter og er lidt ulækkert, siger den rejselystne vært, der i efteråret blev single efter et længere forhold med DR-kollegaen Simon Degn.

Som udgangspunkt tager det 14 dage at optage hvert program, men returbilletten er altid fleksibel, og ofte lykkes det at finde de medvirkendes familie hurtigere.

De mange rejser betyder, at Ditte indimellem går glip af fødselsdage, barnedåb og andre sammenkomster i Danmark.

– Lige nu er det det værd – at rejse så meget – og jeg vil ikke bytte det for noget. Jeg er et godt sted i livet, smiler Ditte Haue.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ditte-haue-2.jpg
 Foto: Peter Grosen

Der venter fotograf Preben Hjorth, redaktionschef Svend Erik Skovmose og Ditte Haue en 20 timer lang rejse, inden de rammer Filippinerne, hvor de skal forsøge at finde en ung fyrs biologiske ophav. (Foto: Peter Grosen)

Edderkop med hjem

Når hun rejser af sted, er der hverken tid til at se turistattraktioner eller sole sig på en liggestol.

– Til gengæld oplever vi landet og kulturen indefra. Vi bliver inviteret ind i nogle hjem, som vi aldrig ville kunne komme ind i som privatpersoner. Familierne tager imod os med åbne arme, og jeg har fået mit livs bedste måltid, da en familie slagtede fire høns, og vi fik nyristet kaffe på en bjergtop, jubler Ditte, som altid finder tid til at købe souvenirs med hjem til sig selv og familien.

– Jeg har en vanvittig svaghed for sengetæpper, pudecovers, duge og alt for spraglede farver til at man egentlig kan bruge det, når man kommer hjem. Og min bror har sagt, at han ikke har brug for flere ting i træ, griner hun.

Dog er der ting, der aldrig kommer med i kufferten igen.

– Jeg har prøvet at købe planter med hjem, men det er slut nu. En dag sad der en stor sort edderkop på mit badeværelse, efter at jeg havde været i Ecuador. Jeg bor på 5. sal på Islands Brygge, og der kommer der normalt ikke så store edderkopper, så jeg er bange for, at det er en, der har siddet i en plante, jeg har taget med hjem, fortæller DR-værten, der fik aflivet kæmpen og skyllet den ud i toilettet.

Du kan se meget mere til Ditte Haue mandag kl. 20 på DR1, hvor man i øjeblikket genudsender ”Sporløs”.

Til august kommer de nye programmer, som bliver optaget netop nu – så efter mødet med SE og HØR fløj Ditte atter ud i verden.

Sponsoreret indhold