Nyheder21. oktober 2015

Søs Egelind: Jeg spiste hashkager, da jeg havde kræft

Søs Egelind har kæmpet mod ikke blot én, men hele to kræftsygdomme. Undervejs har hun haft gavn af at spise hashkager, og skuespillerinden og ”Vild med dans”-deltageren giver derfor sit råd videre
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-11030.jpg
 Kaspar Wenstrup

I denne uge sætter TV 2 og Kræftens Bekæmpelse fokus på kræft og kampen mod kræft. En af dem, der har været ramt af sygdommen, er den populære skuespiller og ”Vild med dans”-deltager Søs Egelind.

Hun har overlevet ikke blot én, men hele to kræftsygdomme. Først blev den populære skuespiller og ”Vild med dans”-deltager ramt af lymfeknudekræft, og siden måtte hun tage kampen op mod modermærkekræft.

Begge kampe har hun vundet, og den populære skuespiller har ofte fortalt om sine oplevelser med den frygtede sygdom.

I slutningen af februar holdt hun foredrag for en propfyldt sal af kræftramte og deres pårørende i Lemvig, og her talte Søs Egelind igen om sine oplevelser med at have kræft.

Og så gav hun et godt råd videre, hvis man er en af de tusindvis af danskere, der er ramt af sygdommen: Ryg pot, eller spis en hashkage, hvis du har kræft.

Mens hun var indlagt og lå i en morfinrus, kom nogle venner forbi med småkager - tilsat lidt hash vel at mærke.

Kagerne hjalp. De hjalp mod kvalme, mod madlede, på humøret, søvnløsheden, smerterne.., udtalte Søs Egelind dengang til Folkebladet Lemvig.

- Ja, jeg mener hash, og ja, jeg ved godt, det er forbudt. Jeg siger det, hver gang jeg er ude at holde foredrag, og det vil jeg blive ved med, tilføjede hun over for Folkebladet Lemvig.

I dag er Søs Egelind helbredt for sin kræft, og i disse uger giver hun den gas på dansegulvet i ”Vild med dans”. Fredag vil hun igen gå på gulvet med sin partner Mads Vad, når ”Vild med dans” løber af stablen. Fredag er danseprogrammet – ligesom mange andre programmer på TV 2 i denne uge – dedikeret til kampen mod kræft.

Sponsoreret indhold