Nyheder18. januar 2017

Seks operationer gjorde Dar Salim klar til hovedrolle

Dar Salim tager sine roller så alvorligt, at han overværede flere operationer for at spille troværdigt.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-46113.jpg
 (Foto: Dar Salim)

For at kunne spille fotojournalist gik Dar Salim rundt med et kamera over skulderen i tre måneder, inden optagelserne til tv-serien Dicte startede. For at kunne spille hjertekirurg besøgte han Bispebjerg Hospitals inderste maskinrum og observerede seks operationer på en dag.

Selv kalder han det nørderi. Han vil vide alt, om den rolle han spiller. Ikke kun for sin egen skyld, men for de mennesker, han portrætterer, og for publikums.

- Man skylder at dygtiggøre sig og forstå at lære så meget, som man nu kan. Der er så mange mennesker bag kameraet og så mange mennesker bag et projekt, lyder det stålfast fra den 39-årige skuespiller.

Dar Salim - billeder af skuespilleren

- En film starter jo fem år, før du ser den, og i sidste ende, når der bliver sagt "værsgo", så er det dig, der står på skuldrene af alle de mennesker, forklarer han.

I den nye danske actionfilm Underverden spiller Dar Salim hjertekirurg på Rigshospitalet, og han mener ikke, han ville kunne have spillet rollen lige så troværdigt, hvis han ikke havde oplevet, hvordan det foregår i virkeligheden.

- Bare den måde, de tager handsker på, har jo en mening. Alt gøres på en bestemt måde, uddyber han.

Men for ham er det et kæmpe privilegium at få lov at gå i dybden med en rolle på den måde.

- Tænk at få løn for at få lov til at forstå, hvordan andre menneskers verden fungerer. Det er jo sindssygt fascinerende. At prøve nogle forskellige fag af og virkelig komme ind under huden på folk, siger han.

Selv om det er næsten ti år siden, at hans karriere for alvor blev sparket i gang, og han både har spillet med i Game of Thrones og Hollywood-storfilmen Exodus, forklarer han, at rollen som Zaid i Underverden har været den, han har lagt allermest i.

- Det er mit ansvar, når jeg spiller hovedrollen og er på plakaten. Hvis jeg er utroværdig eller der er en falsk tone i en replik, så brister illusionen. Så er alles arbejde spildt, erkender han.

Den nye danske actionfilm Underverden har premiere den 19. januar.

Du kan vinde billetter til filmen her.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold