Nyheder18. januar 2017

Uddannet pilot: Dar Salim blev skuespiller ved RENT tilfælde

Dar Salim havde egentlig godt gang i en forrygende karriere som pilot, da han – lidt tilfældigt – tog til casting på en TV 2-serie. I dag er han Bodil-vinder, har medvirket i ”Game of Thrones” og lige nu aktuel i action- og dramafilmen ”Underverden”
Dar Salim
 (Foto: Aller Media)

Han har vundet en Bodil-pris for bedste mandlige hovedrolle i filmen ”Ga med fred, Jamil”. Han har spillet overfor de største Hollywood-stjerne i HBO-successen ”Game of Thrones”. Og lige nu er han aktuel som hævngerrig hjernekirurg i den anmelderroste film ”Underverden”.

Men det lå bestemt ikke i kortene, at 39-årige Dar Salim skulle blive skuespiller. Han havde i stedet gang i en flyvende karriere i de højere luftlag, da han i 2002 – ganske tilfældigt – blev overtalt af en kammerat til at gå til casting på TV-serien ”Forsvar”.

Det fortæller han i et interview med Magasinet M:

- Dengang vidste jeg ikke engang, hvad en casting var. Så endte jeg med at få hovedrollen i en lille tv-serie. Der ramte det mig bare. Forestil dig, at du har gjort noget i dit liv, hvor du kan mærke, at tingene går op i en højere enhed; din lyst, dit talent, dine evner – at det hele føles naturligt. Det var det, der skete. Men jeg var samtidig jo på vej i en helt anden retning – at blive pilot – så det fortsatte jeg med i mange år, fortæller Dar Salim til magasinet og tilføjer, at skuespilkarrieren alligevel lokkede for meget.

- Jeg tog kurser i London og New York, privattimer og alt sådan noget. Jeg kunne mærke, at det var det, mit hjerte trak imod, men jeg skulle også have min hjerne med, hvilket tog lang tid. Det var jo en sindssyg beslutning at smide en karriere som pilot væk, som jo nærmest var en umulighed set fra mit udgangspunkt, og så lykkes med det. For hvor mange skuespillere lykkes egentlig? Det er fandeme ikke mange, fortæller Dar Salim.

Dar Salim har for tiden aktuel i den danske drama- og actionfilm ”Underverden”. Du kan vinde billetter til filmen her.

Dar Salim havde ellers kæmpet benhårdt for at fuldende drømmen om at blive pilot. Efter gymnasiet og frivillig i Livgarden arbejdede han non-stop i tre måneder: Han var lærervikar om dagen, bagageportør i lufthavnen om aftenen, bartender om natten og fitnessinstruktør, når han kunne finde tid. Og til sidst havde han skrabet de 100.000 kroner sammen, som han skulle bruge for at komme ind på pilotskolen.

- Fyrretusinde i startløn! 40 lapper, mand! Jeg kunne slet ikke visualisere det for mig. Det var eddermame mange penge, når man altid havde gået og manglet en 50’er til en pizza, fortæller Dar Salim i et interview med Soundvenue.

Men adgangsporten til skyerne var svær at åbne, og da Dar Salim var færdiguddannet som pilot, stod flyene ikke ligefrem i kø. Han havde svært ved at få job som pilot – takket være datoen 11. september 2001.

- For mig har det aldrig handlet om hudfarve. Jeg har aldrig villet bytte – jeg har altid syntes, det var pænere. Så jeg valgte at sige: Det er ikke, fordi jeg er brun, det er, fordi jeg er grøn og ikke har nogen flyvetimer på bogen. Men når man har ændret sikkerhedsreglerne, så man nærmest ikke engang vil have arabere blandt passagererne længere, er det klart, at ens chance for at få lov at flyve en af de maskiner rundt i Europa ikke er blevet større, siger Dar Salim i interviewet med Soundvenue og tilføjer, at han efter to år som arbejdssøgende langt om længe fik job i luften.

Men så var det, at en casting ”kom i vejen” – og pludselig fandt Dar Salim ud af, at det var her – foran kameraet og på de skrå brædder – at han virkelig hørte hjemme.

For tiden er han aktuel i filmen ”Underverden”, som du kan vinde billetter til her.

Du kan se billeder af Dar Salim i galleriet herunder:

Dar Salim - billeder af skuespilleren

Sponsoreret indhold