Nyheder 31. marts 2017

SE og HØRs guide til Bendtner: Lord Rosenborg

Efter England, Italien og Tyskland tager ballade-Bendtner nu på eventyr i Norges største klub Rosenborg. Så scorekarlens nye hjemmebane er hundekold og svinedyr
(Foto: Mikael Rieck)

For en måned siden kom det frem, at Nicklas Bendter skifter til den norske klub Rosenborg på en treårig aftale. Den 29-årige angribers klubskifte er kommet som noget af en overraskelse i boldbranchen – boldbissen nåede nemlig kun at spille 17 kampe og score to mål for sin nu tidligere klub Nottingham Forest.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere medier skriver, at Nicklas Bendtner med skiftet til Rosenborg BK har slugt en kraftig lønnedgang.

Samtidig må boldbissen vænne sig til, at indkøbene i den nordnorske by bliver noget dyrere, end han er vant til.

Vil han tage en six-pack dåseøl med hjem fra den nærmeste Rema 1000, kan han hurtigt finde en hundredlap og lidt små penge frem – i danske kroner. En pakke smøger kræver ligeledes en hundredmand, mens et sundere alternativ som en agurk eller en liter mælk koster cirka 15 kr.

Skal sulten stilles på et af Trondheims mere ydmyge steder, kan Rosenborgs nye angrebsstjerne lægge 90 danske kroner for at få en lille pizza med skinke og pepperoni hos Peppes Pizza, mens en stor version koster 156 kr.

Men det er ikke kun prisniveauet, der er anderledes i Norge.

Allerede ved 0,2 promille finder de norske betjente bødeblokken frem i modsætning til den danske grænse på 0,5.

Der er, så vidt vides, intet land, hvor en promille på 1,75 kan godkendes bag et rat, selv om fodboldspilleren forsøgte sig med den, da han samtidig kørte mod ensretningen i København.

Selvom det norske sprog ligner dansk, så skal man ikke have set mange afsnit af "Skam" for at vide, at at det norske sprog har sine egne krinkelkroge. Så Bendtner må hellere finde en fodboldparlør frem, så han er forberedt, når træner Kåre Ingebrigtsen beder om ”lissepasninger” – altså knivskarpe afleveringer.

Når Nicklas Bendtner ikke løber rundt på fodboldbanen, kan han selvfølgelig udforske nattelivet i hans nye hjemby.

Med 30.000 studerende er der fuld knald på festerne i weekenden – men typisk kun til kl. 02 på natklubberne.

Har Bendtner husket lidt sprog fra sine to år i den tyske klub Wolfsburg, kan han nå langt i bylivet.

På grund af korte åbningstider og høje alkoholpriser er private for- og efterfester ofte der, hvor tingene sker, og blandt de unge nordmænd kaldes den slags ”Vorspiel” og ”Nachspiel”.

Alkoholen til festerne skal helst være tanket i god tid, da butikkerne ikke må sælge øl efter kl. 20 på hverdage og kl. 18 om lørdagen.

Når man slår sig ned mere end 400 kilometer nord for Oslo, er det vigtigt at være godt klædt på.

I den forgangne uge, hvor Nicklas Bendtner mødtes med sine nye holdkammerater på træningslejr i det sydlige Spanien, har temperaturen hjemme i Trondheim jævnligt bevæget sig et stykke under minus 10 grader.

Så slemt er det selvfølgelig ikke om sommeren, hvor temperaturerne næsten bevæger sig op på danske niveauer. Til gengæld må Bendtner ifølge DMI’s klimadata forberede sig på hele 22 nedbørsdage i september.

Til sammenligning kunne Bendtner i sin gamle hjemby London nøjes med ni regnvåde døgn i samme måned.

Trondheim er dog en by, der har meget at byde på.

Landets tredjestørste by er en kulturel mastodont med masser af festivaler, som den danske fodboldnomade kan nyde.

Både jazz, blues, kammermusik, pop og rock har deres egne festivaler i byen.

”Bedst kendt er flagskibet Skt. Olav Festivalen, Norges største kirke- og kulturfestival”, skriver Visit Norway, der også påpeger, at byen har en skøn ølfestival.

Også Norges vigtigste kirke Nidarosdomen ligger i Trondheim.

Skulle Nicklas Bendtner dog efter 13 år i udlandet få pludselig hjemve, er det ganske nemt at komme en smuttur til København.

Både SAS og Norwegian flyver mellem Trondheim og den danske hovedstad, og turen tager cirka halvanden time.

Det er selvfølgelig en bonus, når nu man har en dejlig Natasja, der venter på scorekarlen i Danmark.

Bestiller han med det samme, kan landsholdsspilleren komme hjem til kærestens 20-års fødselsdag den 8. maj for mindre end en tusindlap.

Sponsoreret indhold