Nyheder 17. juni 2014

Se listen: De vendte også tilbage fra koma

Michael Schumacher på vej tilbage til livet
Af af
Gabrielle giffords
Gabrielle giffords
politikerMandag kom det frem, at den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher så småt er på vej tilbage til virkeligheden efter at have ligget næsten 170 dage i kunstigt koma som følge af en alvorlig skiulykke.

Den 45-årige racerkører er således blevet udskrevet fra hospitalet i Grenoble og fragtet til det topmoderne Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV) i Lausanne i Schweiz - tæt på, hvor Schumacher boede inden ulykken.

LÆS OGSÅ: Fantastiske nyheder: Michael Schumacher er vågnet

LÆS OGSÅ: Sådan er Michael Schumachers tilstand

LÆS OGSÅ: De skal hjælpe racerkøreren tilbage til livet

Her venter racerkørerens nok største kamp, når han skal forsøge at vende tilbage til dét liv, som han levede inden skiulykken, der indtraf 29. december sidste år.
Michael Schumacher forulykkede på en skitur i de franske Alper 29. december, hvor han slog hovedet kraftigt (Foto: AOP)


Men den populære racerkører er langt fra den eneste, der har kæmpet for at genvinde krop og sind efter at have ligget i koma i en længere periode.

SE og HØR har her samlet en liste over nogle af de mere kendte tilfælde fra både ind- og udland.
Carina Melchior blev landskendt efter sin medvirken i dokumentaren, 'Pigen der ikke ville dø' (Foto: YouTube)

Carina Melchior
Den unge pige fra Djursland forulykkede i en solobilulykke 16. oktober 2011 og blev indledningsvis erklæret hjernedød af lægerne på Aarhus Universitetshospital. Men mirkalet skete, og i dokumentaren 'Pigen der ikke ville dø' kunne hele Danmark se, hvordan den unge pige snød døden - og mirakuløst vågnede af sin koma. Lægerne sagde, at hvis pigen vågnede, ville hun ende som en "tung plejehjemskrævende patient". I dokumentaren kunne man dog se, hvordan Carina Melchior genvandt mange af de funktioner, som lægerne havde troet umuligt. Hun havde dog fået skader på hjernen og gennemgik en længere rehabiliteringsperiode på Hammel Neurocenter. I dag bor hun i egen beskyttet bolig.
Det var i Præstø Fjord, at kæntringen skete. Her ses Flemming Jensen og hans kone Sanne Jensen, som blev bedste venner med Jan og Bente Gyldendal Rasmussen efter kæntringsulykken, hvor Flemming reddede Jan og Bentes datter Cecilie (Foto: Claus Boesen)

Præstø-børnene
En kæntringsulykke på Præstø Fjord i 2011 ændrede livet for en lang række efterskoleelever og deres familier. 11. februar var 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole stævnet ud i en dragebåd, men kraftig vind fik båden til at kæntre, og de mange elever og deres to lærere endte i det kun to grader varme vand. Efterfølgende blev syv af eleverne lagt i kunstigt koma - og vågnede alle op med større eller mindre skader i hjernen. Værst var det for én af drengene, som mistede evnen til både at tale og spise. Alle blev indlagt på Hammel Neurocenter, hvor de i flere måneder gennemgik et hårdt program for at genvinde så meget af førligheden som muligt.
Camilla Pedersen kan nok takke sin fighter-vilje for, at hun i dag er vendt tilbage til livet (Foto: AOP)

Camilla Pedersen
Et alvorligt cykelstyrt i begyndelsen af september sidste år sendte den erfarne triatlet Camilla Pedersen i dyb koma. I 19 dage lå sportsstjernen i koma, og lægerne spåede hende en fremtid i kørestol. Men hendes ukuelige fighter-vilje gjorde, at Camilla Pedersen også trodsede denne dom - og i foråret vandt hun tre internationale triatlon-løb. Søndag blev hun tilmed danmarksmester.
Politikeren Gabrielle Giffords blev skudt i hovedet (Foto: AOP)

Gabrielle Giffords
Den 44-årige politiker fra USA blev offer for et meningsløst skyderi, da hun 8. januar 2011 blev ramt i hovedet under et politisk møde i Tucson, Arizona. Skuddet var så alvorligt, at den populære politiker endte i dyb kunstig koma for at give hendes hjerne de bedste forudsætninger for at heles. Tre måneder efter ulykken udtalte lægerne, at Gabrielle Giffords havde gjort betydelige fremskridt. Langsomt genvandt hun evnen til at gå og tale. Den 25. januar 2012 trådte Gabrielle Giffords på talerstolen og meddelte, at hun trådte sig fra politik. Hun blev mødt af et stående bifald - alle var dybt imponerede over Gabrielle Giffords fighter-vilje.

Sponsoreret indhold