Hollywood16. juni 2014

Michael Schumacher vågnet: Sådan er hans tilstand

Kan angiveligt se, høre og kommunikere
Af af
Michael Schumacher er vågnet - her kan du læse, hvordan hans tilstand er
Michael Schumacher er vågnet - her kan du læse, hvordan hans tilstand er
 Foto: AOP
Mandag kom nyheden, som det meste af verden længe har håbet på: 45-årige Michael Schumacher befinder sig ikke længere i den koma-tilstand, som en alvorlig skiulykke sendte ham i tilbage i slutningen af december sidste år.

Det var racerkørerens pressetalskvinde Sabine Kehm, der mandag udsendte de gode nyheder.

Kort fortalt meddelte pressetalskvinden, at Michael Schumacher ikke længere befinder sig i koma, og at han nu er flyttet til et rehabiliteringscenter, hvor hans videre genoptræning vil foregå. Flere medier fortæller, at han er fragtet til et center ikke langt fra hans bopæl i Schweiz.

LÆS OGSÅ: Michael Schumacher ude af koma: Har forladt hospitalet

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan er Schumis fremtid

LÆS OGSÅ: Chok! Schumi vejer kun 50 kilo

Andre medier, blandt andre britiske Daily Mail, Mirror og tyske Bild mener at vide, at Michael Schumachers tilstand er så god, at han kan kommunikere (i særdeleshed med sin kone, Corinna, på 45 år, og sine børn Marie, 17, og sønnen Mick, 14), at han kan se og høre, at han reagerer på berøring, og at han har ikke længere brug for specialiseret hjælp fra eksperterne på Grenoble hospitalet.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/b117a23e9131455f9596d24f026a0843.jpgDet var på en skitur 29. december sidste år, at Michael Schumacher forulykkede og slog hovedet. Her ses han på en tidligere skitur i Italien. Ved ulykken bar Schumacher hjelm - det reddede efter alt at dømme hans liv (Foto: AOP)


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/9ee3460909ec45a69826a86584ed1386.jpgPressefolk ude foran hospitalet, hvor 45-årige Michael Schumacher blev indlagt (Foto: AOP)


Betyder mandagens gode nyheder så, at Michael Schumacher kommer sig 100 procent og vender tilbage til sit vante liv? Der er hvert fald lang vej endnu, hvis man spørger eksperter på området.

Fem måneder i koma er nemlig så indgribende på ens krop og sind, at der er mange færdigheder, der skal læres på ny - og mange færdigheder vil aldrig blive som før.

Over for det britiske medie Mirror fastslog professor Peter Hutchinson fra Cambridge Univeristy tidligere, at Schumi nu står over for sit livs kamp. Professoren udtalte, at Michael Schumacher formentlig vil skulle lære basale færdigheder som dét at drikke, tale og gå igen - og selvom den viljestærke racer gør sit allerbedste, vil han måske aldrig blive den samme person igen.

- Det er ikke sådan, at én tænder en kontakt, og så er patienten tilbage. Han vil efter alt at dømme komme tilbage til en verden, han ikke kender, siger Peter Hutchinson til Mirror.

Michael Schumacher forulykkede under en skitur 29. december i Meribel i de Franske Alper. Trods det faktum, at den syvdobbelte verdensmester bar hjelm, endte han alligevel med at slå hovedet så voldsomt, at han endte i koma.

I dagene efter den voldsomme ulykke gennemgik Michael Schumacher to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/d25566e86bdb4157a4eb667ccf81a444.jpgDet var i dette område i de franske Alper, at racerkøreren forulykkede, mens han stod på ski med sin søn (Foto: AOP)


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/8946db82b90c484bbbd2606f52d09769.jpgEfter omkring 170 dage i koma er Michael Schumacher vågnet (Foto: AOP)


Trods den store interesse fra fans og resten af omverdenen, har pressetalskvinden Sabine Kehm kun sparsomt udtalt sig om Michael Schumachers tilstand.

Hun fastklog dog tidligere, at Michael Schumacher de sidste to måneder har befundet sig i opvågningsfasen af sin koma og har haft enkelte øjeblikke, hvor han har vist tegn på bevidsthed:

- Der er øjeblikke, hvor han er vågen og øjeblikke, hvor han er ved bevidsthed, hvilket gør os glade og giver os stort mod, sagde Sabine Kehm i midten af april til den tyske TV-kanal ARD.

Sponsoreret indhold