Svigermor begik selvmord juleaften: Sådan kom dansk hitsanger videre

(Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Karrieren kørte på skinner. De spillede på Grøn Koncert og havde for alvor taget Danmark med storm.

Men hitgruppen Spleen Uniteds succes endte kaotisk under en sen nattekoncert på Northside en sommeraften i juni 2013.

En frustreret forsanger Bjarke Niemann kunne fra scenekanten konstatere, at bandet var gået i opløsning.

Medierne skrev om et band, der var endt i en fatal krise, men sandheden var langt mere dyster og personligt. Året forinden havde forsangerens svigermor nemlig valgt livet fra juleaftensdag.

Det fortæller Spleen United-forsangeren Bjarke Niemann til BT.

Artiklen fortsætter under billedet...

Bjarke Niemann er klar med ny musik. Foto: Rasmus Weng Karlsen

I dag er han aktuel med ny musik i form af soloprojektet Lightwave Empire.

Musikken er i høj grad blevet til i kølvandet på den ufattelige tragedie, der ramte, da hans svigermor valgte at hoppe ud fra Vejlefjordbroen midt i julemadlavningen i 2012, 10 minutter fra hvor resten af familien var samlet.

- Efter den jul gav det bare ingen mening at lave kantet, dystert shit. Det var jo et granatchok for min kone at miste sin mor, så det gav mening at lave noget musik, der kunne dreje musikken over på noget smukt som for eksempel kærlighed, fortæller Bjarke Niemann i dag til BT om sit nye album, 'Heart of Noise'.

Artiklen fortsætter under billedet...

Spleen United på scenen til Northside i 2013.

Spleen United på scenen til Northside i 2013. Foto: Ritzau Scanpix

Albummet er ment som en kærlighedserklæring til hans hustru i håb om at hjælpe hende igennem sorgen. Og så er albummet også et forsøg på at hjælpe hans piger på fem og ti år med at forstå, hvad der skete den juleaften tilbage i 2012.

- Den her plade er klart et forsøg på at finde meningen med det hele. Hvis man oplever en nedtur, så prøv at finde en positiv retning. Når jeg og min kone ikke længere er her, og mine døtre kører på Vejlefjordbroen, så forestiller de sig ikke kun deres mormor, der hopper ud fra den. De har samtidig musikken og kan tænke på, at deres forældre elskede hinanden. Det synes jeg er en god ting, siger han til BT.

Går du med svære tanker? Så er der hjælp og støtte at hente! Du kan anonymt kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-04.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close