Nyheder3. maj 2018

Anna Thygesen: Begge mine forældre begik selvmord

Som 20-årig havde Anna Thygesen mistet både sin mor og far
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2018-05-03_kl._14.20.09.png
 Foto: All Over

Forretningskvinden Anna Thygesen mener selv, at hun er vokset op i trygge rammer.

Men det endte dog brat, da først hendes far og seneres hendes mor valgte at begå selvmord. Det fortæller 52-årige Thygesen i bogen "Modne Kvinder", som Ude og Hjemme har fået lov at bringe et uddrag af.

- Min far var et meget følsomt menneske. Han havde svært ved bare at se TV-Avisen om verdens uretfærdigheder og børn, der sulter. Det har sikkert også påvirket ham, at min mor havde været syg i mange år, selv om hun blev medicineret, fortæller Anna Thygesen om faderens selvmord i 1981 i bogen.

Hun fortæller, at hendes far, som var landmand, valgte at sælge sin kvægbestand og gå på efterløn som 58-årige. Anna tror, at det var så stor en del af hans identitet, at det endte med at tage livet af ham, at han gik på pension.

Faren var også flere gange indlagt på psykiatrisk afdeling, men blev gentagne gange sendt hjem igen.

Anna gik i 1.g og boede stadig hjemme, da han valgte at begå selvmord. Hun var blot 16 år.

- Det kom helt ud af det blå, og jeg gik helt i stå.

- Min mor blev også utroligt ked af det. Min far havde været hendes støtte i alle årene, hvor hun havde været syg, fortæller Anna om moderens psykiske sygdom.

Anna Thygesen gjorde gymnasiet færdigt og tog efterfølgende til Israel. Mens hun var dernede i 1985, begik hendes mor også selvmord.

- Jeg kan stadig ikke sætte mig ind i, hvorfor min egen far og mor begik selvmord, for jeg har ikke de tanker, jeg er ikke deprimeret. Men jeg ved, at mine forældre begik selvmord, fordi de ikke magtede deres liv. De kunne ikke holde det ud. Og det har jeg valgt ikke bare at acceptere, men også at repsektere, fortæller hun.

Sponsoreret indhold