Nyheder30. marts 2018

Så vild bliver retssagen mellem Aura og ekskæresten Janus Friis

Flere år efter de gik hver til sit i et bittert brud, er det endelig blevet afsløret, hvornår og hvordan det opsigtsvækkende retslige milliondrama mellem sangerinden Aura og Skype-milliardæren Janus Friis kommer til at foregå. Janus Friis har sagsøgt sin ekskæreste for omkring 57 millioner kroner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aura-dione-janus-friis.jpg
 Foto: Mikael Rieck

De havde planer om at gifte sig og leve lykkeligt - og velhavende - til deres dages ende.

Men forholdet mellem sangerinden Aura, 33, og Skype-milliardæren Janus Friis, 41, endte i stedet i en bitter million-strid tilbage i 2014 - tre år efter at de var begyndt at se hinanden.

En strid der kan knuse Auras karriere og hende ruinere hende, hvis Janus Friis får held med at vinde den vanvittige retssag, der går i gang til efteråret.

Efter en optakt på flere år er det nu endelig kommet frem, at retssagen mellem eksparret begynder i Københavns Byret den 10. september.

Det skriver BT.

Ifølge avisen er der sat hele syv retsdage af til den civile sag, hvor Janus Friis i alt sagsøger sin tidligere kæreste og forlovede for omkring 57 millioner kroner.

Retssagen kommer ifølge BT blandt andet til at omhandle uenigheden om et lån på 15 millioner kroner. Pengene lånte Aura ifølge Janus Friis til brug for sin karriere.

Desuden skal retten også tage stilling til gyldigheden af en hemmeligholdelseserklæring, der angiveligt pålægger Aura, der bærer det borgerlige navn, Maria Louise Joensen, ikke at udtale sig om Janus Friis.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aura-dione-janus-friis.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Aura og Janus Friis brød med hinanden i 2014. Her er de fotograferet i København to år tidligere. Foto: All Over Press

Desuden forlanger Skype-milliardæren, der friede til Aura i 2013, at hun returnerer en række ”kærlighedsgaver”, som hun fik under sit forhold til Janus Friis.

Blandt andet en forlovelsesring med ægte diamanter til en værdi af over tre millioner kroner. Ringen er fremstillet af platin med flere diamanter; heriblandt en rundt brillantslebet på 1,76 karat og flere blå, pæreformede diamanter fra Sydafrika på 0,91 karat.

Janus Friis mener, at gaverne blev givet med henblik på, at parret senere skulle giftes, hvilket de aldrig blev – og derfor forlanger han at få gaverne – og altså forlovelsesringen – retur.

Desuden handler den kommende retssag også om en anket sag i USA samt flere søgsmål for over 30 millioner kroner.

Den bitre strid begyndte tilbage i 2015, da det kom frem at Skype-milliardæren havde sagsøgt Aura i USA, efter at parret havde brudt deres forlovelse. Af retsdokumenterne fremgik det, at Janus Friis beskyldte Aura for at have været ham utro, og han beskyldte hende ligeledes for at have holdt dyre fester på hans regning, mens hun boede i den ekstravagante Hollywood-bolig.

Auras advokat Bjarke Vejby kalder over for BT retssagerne meningsløse. Aura ejer ifølge ham ikke ejer værdier i omegnen af det astronomiske beløb, som Janus Friis forlanger.

- Tænk på hvad det koster af penge. Det er formentlig det største resursespild i forbindelse med en ekskærestesag i dansk retshistorie. Men for de advokater, som jeg går ud fra møder for Janus Friis i byretten, bliver det da givet en fest. Vi taler om så mange retsdage, ringbind af bilag og forberedelse, at timeforbruget bare på denne ene sag nok ender på 2-300 timer pr. advokat, udtaler Bjarke Vejby til BT.

Sponsoreret indhold