Nyheder2. september 2015

Bitter million-strid: Janus Friis kan knuse Auras karriere

Skype-milliardæren Janus Friis sagsøger sin tidligere forlovede, sangerinden Aura, for i alt 21,6 millioner kroner – og han kan ende med at knuse hendes musikkarriere
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aura_front.jpg
 Claus Poulsen og All Over

De havde planer om at gifte sig og leve lykkeligt - og velhavende - til deres dages ende.

Men nu er forholdet mellem sangerinden Aura og Skype-milliardæren Janus Friis i stedet endt i en bitter million-strid. En strid der kan knuse Auras karriere og hende ruinere hende.

Skype-milliardæren, der friede til Aura i 2013, har nemlig sagsøgt sin eksforlovede for et svimlende millionbeløb, i alt 21,6 millioner kroner – og så forlanger Skype-milliardæren også, at Aura returnerer en række ”kærlighedsgaver”, som hun fik under sit forhold til Janus Friis. Blandt andet en forlovelsesring med ægte diamanter til en værdi af over tre millioner kroner.

Men allerede nu er Janus Friis, der blev milliardær, da han solgte Skype tilbage i 2005, i gang med at gøre livet surt for Aura, der bærer det borgerlige navn Maria Louise Joensen.

Ved hjælp af en ”mystisk manøvre” har Janus Friis nemlig formået at overtage kontrollen med en række af Auras virksomheder, der blandt andet betyder, at Janus Friis i dag kontrollerer rettighederne til Auras seneste album – og dermed har forhindret den 30-årige sangerinde i at udgive et album, der ellers er klar til at ramme butikkerne.

Det skriver Ekstra Bladet. SE og HØR har været i kontakt med Auras advokat, Bjarke Vejby, som bekræfter sagen og den mystiske manøvre, som altså kan ødelægge Auras musikalske karriere.

Aura var oprindelig ejer af to danske selskaber, NO HUSTLERS INC. ApS og NO HUSTLERS INC. HOLDING ApS. Det førstnævnte selskab har som formål at udgive Auras musik og her var hun selv direktør.

Det andet selskab, NO HUSTLERS INC. HOLDING ApS, har som eneste formål at eje det første selskab, NO HUSTLERS INC. ApS.

Aura var ejer af begge selskaber, og indtil 17. februar i år var hun også direktør i musikudgivelsesselskabet, mens advokat Claes Hahn Balle var indsat som direktør i holdingselskabet.

Men 17. februar i år blev Aura fjernet som direktør i musikudgivelsesselskabet, og Claes Hahn Balle indsatte sig selv som direktør i selskabet, der efter den ”mystiske manøvre” pludselig nu er ejet af en fond fra British Virgin Islands. På den måde udtrådte Aura, uden at hun vidste det, som direktør i sin egen virksomhed.

Det fremgår af erhvervsdatabasen BiQ.

Fonden, som Claes Hahn Balle indsatte som ejer af NO Hustlers Inc. ApS, er kontrolleret af Janus Friis, og det er altså derfor, at Janus Friis i dag kontrollerer Auras selskaber og rettighederne til hendes seneste album.

- Hun har i et halvt år haft et album klar, men han har rent faktisk hindret Aura i at udgive sin plade, siger advokat Bjarke Vejby til Ekstra Bladet. Til SE og HØR tilføjer han, at dét ikke bør kunne finde sted:

- Det mener jeg bestemt ikke, man kan, siger Bjarke Vejby til SE og HØR.

Udover denne pudsige sag om Auras selskaber er der to andre sager under opsejling mellem sangerinden og Janus Friis, der gik hver til sit tidligere i år.

Janus Friis kræver ligeledes 6,6 millioner kroner af sangerinden. Disse penge dækker over en række ”kærlighedsgaver”, som Janus Friis mener at have købt til sangerinden, mens de stadig var sammen. Derudover kræver han den forlovelsesring tilbage, som han gav Aura, da han friede til hende i slutningen af 2013. Ringen, der er beklædt med diamanter, har en værdi af over tre millioner kroner.

Sponsoreret indhold