Nyheder30. april 2016

Skype-milliardæren Janus Friis taler ud om striden med Aura

Føler sig udnyttet af sangerinden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aura-dione-janus-friis.jpg
 Foto: Mikael Rieck
Det tidligere kærestepar, Skype-milliardæren Janus Friis og sangerinden Aura Dione, har det sidste år ligget i et offentligt slagsmål, efter at de i begyndelsen af 2015 gik fra hinanden.
Parret begyndte at se noget til hinanden i 2011 og var forlovet, da de brød med hinanden fire år senere, og siden da har Janus Friis anlagt sager mod Aura Dione i både Danmark og USA med krav om at få millioner af kroner og en kostbar forlovelsesring tilbage. Ingen af de to har offentligt sagt noget om årsagen til bruddet, men rygter om utroskab har svirret.
Den gængse opfattelse har været, at Janus Friis, der på salget af sin andel af Skype blev milliardær, burde komme videre og glemme de 'småpenge' han måtte have haft ude at svømme i forhold til Aura. Hun har hele tiden nægtet at skylde millardæren noget. Janus Friis har historisk haft et afmålt forhold til pressen - ikke mindst hvad angår privatlivet - og derfor er det bemærkelsesværdigt, at han lørdag vælger at tale ud om striden med Aura Dione i Berlingske Business.
Grunden til, at han står frem med sin version af sagen er, at han i processen er blevet beskyldt for dokumentfalsk, og det vil han - som forretningsmand - ikke have siddende på sig. Samtidig føler han sig på det personlige plan udnyttet af Aura Dione, som ifølge Friis skylder ham i omegnen af 15 millioner kroner, som han har lånt hende, da de var kærester. Berlingske Business skriver, at retsdokumenterne viser, at Janus Friis fandt ud af at Aura havde kærester og holdt dyre fester på hans regning, mens hun boede i den ekstravagante Hollywood-bolig, han havde lejet til deres fælles brug og at hun fandt på undskyldninger for, hvorfor han ikke skulle komme og besøge hende i Los Angeles. - Vores liv var viklet sammen i et kærlighedsforhold. På et tidspunkt opdagede jeg, at jeg i virkeligheden var blevet udnyttet. Det handler om et dobbeltliv. Der var et mønster. Det kom til et brud, og det blev besluttet at tilbagekalde lånet. Det handler helt fundamentalt om retfærdighed, og om at man ikke må udnytte et andet menneske, mens man kigger det i øjnene og siger jeg elsker dig, siger Janus Friis til Berlingske.
Om beskyldningerne om dokumentfalsk siger Janus Friis. - Det er falske anklager. Jeg er iværksætter. Det er mit virke, og jeg opfører mig ordentligt. Det er fuldstændig utænkeligt, at jeg kunne finde på at forfalske underskrifter eller sørge for, at de blev forfalsket. Det er en grov beskyldning og slet ikke acceptabel. Derfor er jeg nødt til at trække en streg i sandet,« siger Janus Friis til Berlingske. Aura Dione har ikke selv udtalt sig til Berlingske, men hendes advokat, Bjarke Vejby, bestrider, at der eksisterer nogle gyldige dokumenter, der godtgør, at Janus Friis har lånt Aura Dione 15 millioner kroner, og han afviser samtidig, at han skulle have beskyldt Janus Friis for dokumentfalsk.

Sponsoreret indhold