Nyheder21. marts 2016

Så meget tjener skærmtroldene: Forgyldt af DR

Danmarks Radio indkasserer hver dag 10. mio. kr. i TV-licens - nogle af de mange penge går til journalistlønninger. Kretz, Surrugue, Quist, Damsgård og Frisk tjener mere end de fleste

Værter forgyldt af DR

Gennem den seneste tid har Danmarks Radio i sine programmer sat fokus på, hvor meget danskerne tjener.

Men hvad med DR selv?

Hvor meget hæver de ansatte selv i løn hver måned?

Journalistforbundets hjemmeside kan man se, hvordan lønniveauet er for journalister i de forskellige afdelinger i DR.

Gruppen af korrespondenter topper med en gennemsnitsløn på over 80.000 kr. inklusive pensionstillæg.

På 2.-pladsen finder man journalisterne på TV Avisen.

Kim Bildsøe, Kåre Quist, Klaus Bundgård Povlsen, Erkan Özden og Tine Gøtzsche får gennemsnitslønnen i afdelingen sparket op på over 55.000 kr. om måneden.

Hertil kommer et pensions-tilskud på 4915 kr.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_11.png
 (Foto: All Over)

Helt i skyerne
Anja Fonseca, Jesper Theilgaard og de andre vejrværter må nøjes med en gennemsnitsløn på godt 54.000 kr. inkl. pension.

Mette Frisk fra Madmagasinet "Aamann og Frisk" er ansat i en afdeling, hvor månedslønnen er mere beskeden: 48.650 kr. inkl. DR's pensionsbidrag.

Tallene er som nævnt gennemsnit. Hvor meget hver enkelt medarbejder i DR tjener, er betydelig mere sløret.

Og DR-værterne nøjes ikke kun med den dyre hyre. De bor nemlig også på nogle af Danmarks dyreste adresser. Kom med SE og HØR på tur rundt til værternes boliger:

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Topcheflønningerne er offentligt tilgængelige; DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn tjener 250.000 kr. hver måned, men de fleste menige medarbejdere mener, at deres lønforhold er en privatsag.

– Vi har i Danmark en tradition for ikke at fortælle andre, hvad vi tjener. Så du får mig ikke til at sige, hvad min løn er, siger Kåre Quist med et smil til SE og HØR.

null

Sponsoreret indhold