Nyheder 18. juni 2016

Alt andet end folkeligt: Så meget scorer TV-værterne på Folkemødet

Det er en guldrandet forretning for de populære TV-værter at være ordstyrere på Folkemødet på Bornholm
Foto: Thomas Laursen)

Der er ikke meget 'folkeligt' over den løncheck som flere af de højt profilerede TV-værter scorer på kort tid på Folkemødet på Bornholm.

Folk som Anders Lund Madsen, Clement Kjersgaard og Mads Steffensen laver penge i topchef-klassen på at være ordstyrere i nogle af de mange debatter, som er en stor del af Folkemødet, skriver BT.

På en time hiver de den samme hyre hjem, som en kassedame tjener på en måned.

Anders Lund Madsen topper listen med en løn på 30.750 kroner for at bestyre en enkelt debat, som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag.

Clement Kjersgaard og Mads Steffensen kan sætte 20.000 kroner ind på kontoen, når de har været ordstyrere i en debat.

Men en række af deres kolleger i Danmarks Radio henter også mindre beløb hjem på at sørge for, at diverse debatter ikke løber løbsk.

BT har alene kunnet få aktindsigt i de aftaler, som TV-stjernerne har lavet med organisationer, der er finansieret af skattekroner.

En række værter som eksempelvis TV 2's Natasja Crone og DR's Kim Bildsøe Lassen har ordstyrer-tjanser for private virksomheder, og her er det ikke muligt at få oplyst, hvor mange penge TV-værterne får i hånden.

Det gælder også for DR's Steffen Kretz.

Han er ifølge BT en af dem, der flyver under radaren med aftaler med private virksomheder.

Han er en af DR's bedst betalte nyhedsfolk og får som såkaldt 'global korrespondent' 80.000 kroner om måneden, så med ganske få jobs som ordstyrer om året kommer han over en million i årsløn.

Kim Bildsøe Lassen tjener 55.000 kroner om måneden hos DR, men benytter altså også lejligheden til at supplere den rigelige indtægt med ordstyrer-tjanser på Folkemødet.

Sponsoreret indhold