Nyheder6. december 2017

Rosa i stor sorg inden "Bagedyst"-finale

Rosa Christensen fra "Den store bagedyst" har mistet sin far
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20171113_wen_-_rosa_29.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

For en uge siden rullede finaleafsnittet af "Den store bagedyst" over skærmen og for programmets seer-favorit Rosa Christensen, 60, var det med blandede følelser.

Dagen inden "Den store bagedyst"-finalen blev sendt, døde hendes far. Han blev 95 år gammel. Det skriver "Bagedyst"-deltageren på sin Facebook.

- Sidste uges finale i "Bagedysten" blev set med blandede følelser. Min far døde dagen før finalen - næsten 96 år gammel sov han stille ind, skriver Rosa Christensen.

Selv om det er en sørgelig begivenhed, formår den populære bage-farmor at bibeholde sit positive sind.

- Et langt liv forskånet for sygdom er slut. Det må man gerne glæde sig over - trods alt!, lyder det fra "Bagedyst"-deltageren.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

- Selvfølgelig er det trist og en stor sorg at miste en forælder. Man har jo kun to af dem, så det er 50 procent, der forsvinder. Men når man er 96 år, så er det kun et spørgsmål om tid set i mine øjne, og kan man komme igennem et helt liv uden at være syg og begynde at skrant, så synes jeg, at man skal være taknemmelig. Både som person og som pårørende, fortæller Rosa til Ekstra Bladet.

I sit Facebook-opslag ser Rosa fra Glyngøre også tilbage på et begivenhedsrigt år.

- 2017 blev i sandhed et år som efterlader spor. I har som mine fans her på siden været vidne til det mest skelsættende... Den 3. oktober min 60 års fødselsdag. 4. oktober debut på Bagedysten. 7. oktober mit bryllup med kæreste Carsten. 28. november som min far stille ind, skriver Rosa.

Det er ikke kun Rosas bagværk, der har fået opmærksomhed. Vestjydens milde væsen og smittende latter er blevet kult blandt "Den store bagedyst"s seere.

Og det er noget, som den 60-årige amatørbager har svært ved at forstå.

– Jeg kan ikke forstå det. Hvad er det, de synes, der er så interessant ved mig? Allerede dagen efter første program ringede aviserne til mig. De sagde, at de sociale medier gik amok, men der havde jeg ikke fulgt med. Men det blev bare vildere og vildere. Jeg fik tilsendt nogle links, og anmelderne har også været vilde. Men gu’ ved, hvad det er, de falder for? fortæller Rosa til SE og HØR og fortsætter:

- Jeg tror, det er, fordi de kan mærke mig. Når man er stresset, så er man jo bare sig selv. Men det var ikke min plan at bande så meget – det kom jeg simpelthen bare til. Man tænker jo ikke over, at man er på hele tiden, afslører hun i sit nye køkken, hvor der er blevet bagt massevis af kager, da optagelserne stod på.

- Familien synes, det er fedt, men Carsten skal jo tage opvasken, når jeg har øvet. Jeg sagde til ham, at det kom til at trække tænder ud, men jeg tror ikke, han regnede med, det blev så omfattende, griner seernes favorit, hvis tilværelse har ændret sig lidt, siden DR1 blændede op for første afsnit af ”Den store bagedyst”.

– I Glyngøre kender alle mig jo i forvejen. Da jeg skulle lave den første selfie med en, tænkte jeg da: ”Hold da op”. Da vi skulle flyve fra Hamborg, kom der også en, som havde set mig i fjernsynet, hen til mig. Det var så en af mine kunder, der også skulle flyve fra Hamborg. På samme tur, da vi handlede ind ved grænsen, sagde Carsten, at ”nu er du altså genkendt”. Han gik bagved og kunne se alles reaktioner. Alle er bare så positive, men jeg er jo bare mig selv. Jeg sluger sgu det hele. Det er en stor oplevelse.

Se Rosa fortælle om sin uforglemmelige oplevelser i "Den store bagedyst" i videoen.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold