Nyheder5. juli 2014

Rockveteran på Roskilde: Så syng dog dansk

Sangeren Nikolaj Nørlund giver ikke meget for engelske tekster
Rolling Stones er nu nok alligevel lovligt undskyldt, når det kommer til at synge på engelsk
Rolling Stones er nu nok alligevel lovligt undskyldt, når det kommer til at synge på engelsk
 Foto: All OverDet danske sprog har trange kår på årets Roskilde Festival. En af de få kunstnere, der har valgt at tage sit modersmål med på Roskilde-scenen, er sangeren Nikolaj Nørlund.

Den garvede rockpoet mener faktisk, at han som 49-årig er blevet for gammel til at synge på engelsk.

- Der er ikke rigtig nogen argumenter for det længere. Dem kan man have, når man er yngre og har en drøm om udlandet. Men når man er kommet op i min alder, synes jeg bare, det føles lidt fjollet, siger han.

Som soloartist på dansk debuterede Nikolaj Nørlund i 1996 med albummet "Navnløs". Sideløbende har han dog fortsat udgivet plader på engelsk - dels med sit tidligere band "Boats and Trains" og det stadig aktive "Rhonda Harris".

Men der er klare fordele ved at synge og give koncerter på sit eget sprog, mener den erfarne kunstner.

- Der sker bare et eller andet, når teksterne er på dansk. Det er, som om publikum får et større ejerskab til sangene. De har så mange historier med sangene, hvor teksterne er direkte influerede og ikke bare er noget, der kører i baggrunden.

LÆS OGSÅ: De kendtes Roskilde-debut: Hash og sex i teltene

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så "hårdt" arbejder politiet på Roskilde

Nikolaj Nørlund er derfor godt tilfreds med, at Roskilde Festival i år har kvitteret for hans deltagelse med en maratonkoncert på over to timer, som også inkluderer udvalgte gæsteoptrædener.

- Jeg oplever en meget intens stemning til mine koncerter. Det er svært at forklare, men det er, som om vi ikke bare er et band, der stiller sig op og spiller rock, vi betyder noget mere for folk. Det kan jeg mærke på publikum. Det bliver "super intenso", som jeg plejer at kalde det, siger han.

Nikolaj Nørlund spillede på Arena på Roskilde Festival lørdag klokken 13. Med på scenen havde han blandt andre 4 Guys From The Future, Carl Emil Petersen fra Ulige Numre og Mellemblonds Kristoffer Munck.

LÆS OGSÅ: Maria Montell og Thomas Villum sover i bilen på Roskilde

LÆS OGSÅ: Se billederne: Nu vælter Rolling Stones Roskilde

Sponsoreret indhold