Nyheder 5. juli 2014

De kendtes Roskilde-debut: Hash og sex i teltene

Sådan var Helmigs, Master Fatmans og de andres første gang
Master Fatman og Thomas Helmig var begge en del yngre, første gang de besøgte festivalen
Master Fatman og Thomas Helmig var begge en del yngre, første gang de besøgte festivalen
Foto: Dan Mariegaard og Thomas LaursenDen første gang man har haft græsset på Roskilde Dyrskueplads under fødderne og hvinen i ørerne af musikken fra scenerne, glemmer man aldrig.

Den holdning deler en gruppe kendte, der igen i år har fundet vej til festivalen i Roskilde. En af dem, der tydeligt husker sin første oplevelse, er popdrengen Mads Langer.

- Første gang, jeg var på Roskilde, var den sommer, hvor jeg lige var blevet færdig på min efterskole. Vi var en flok af sted sammen, og det var en kæmpe oplevelse.

- Vi var alle sammen meget rørstrømske, fordi vi ligesom skulle spredes for alle vinde bagefter. Ydermere var det året, hvor ulykken under Pearl Jam-koncerten skete, fortæller Mads Langer.

Også den danske hitmager Thomas Helmig husker sin debut, selvom han dengang kun var en knægt.

- Det er ved at være nogle år siden, men jeg var 14, da jeg var her første gang, og det var min søster, der tog mig med, fortæller han.

- Jeg så det fra en helt anden øjenhøjde, og festivalen var lidt løsere dengang. Der var ikke nær så mange vagter, fortæller Thomas Helmig.

LÆS OGSÅ: Thomas Helmig flytter hjem til Reneé igen

LÆS OGSÅ: Se Thomas Helmigs pause-kæreste


For DJ'en Master Fatman, som går under det borgerlige navn Morten Lindberg, handlede hans første og eneste Roskilde Festival som gæst om at bryde grænser. Det var tilbage i 1982.

- Det var fedt, at så mange mennesker interesserede sig for musik, da jeg også selv er musiknørd. Derudover var det også bare fedt at have sex med alle mulige nede i teltene og ryge pot, selvom min mor havde sagt, at jeg ikke måtte, fortæller en smilende Master Fatman.

Musikeren Shaka Loveless har problemer med at huske sin første Roskilde Festival, men det er ikke fordi, det er lang tid siden.

- Jeg var 16, da jeg var her første gang, og jeg har vel været her lidt over ti gange siden. Jeg kan faktisk ikke huske det store fra festivalen, da det meste fortaber sig i tågerne. Jeg kan dog alligevel huske, at vi hørte Marylin Manson, som var en stor oplevelse, fortæller Shaka Loveless.

Torsdag åbnede festivalpladsen for gæster, og festen fortsætter helt indtil søndag, hvor Jack White lukker Orange Scene. White afløser rapperen Drake, der har aflyst på grund af sygdom.

LÆS OGSÅ: Maria Montell og Thomas Villum sover i bilen på Roskilde

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så "hårdt" arbejder politiet på RoskildeSponsoreret indhold