Se billederne: Rolling Stones erobrede Roskilde

Så gik rockfesten i gang på Roskilde Festivalen: Rolling Stones gik på scenen torsdag kl. 22:00

Så gik rockfesten i gang på Roskilde Festivalen: Rolling Stones gik på scenen torsdag kl. 22:00

Foto: Instagram og Dan MariegaardSå skete det!... Øjeblikket som tusindvis havde ventet på: Det legendariske rockband Rolling Stones erobrede Orange Scene kort efter kl. 22:00 torsdag aften - med så meget jubel og skrig publikum, at Dyrskuepladsen nærmest rystede.

Og som forventet havde tusindvis af rockelskede Roskilde-gæster fundet vej til festivalens ikoniske scene for at høre mastodonterne inden for rock'n'roll spille nogle af deres største numre.

- Vi er stolte af at spille på den berømte Roskilde festival for første gang, sagde Mick Jagger, iført en glitrende jakke, på fejlfrit dansk fra scenen.

Rockbandet åbnede festen med deres 1968-hit Jumpin' Jack Flash.Rolling Stones på Orange Scene torsdag aften (Foto: Dan Mariegaard)Mick Jagger nærmer sig 71 år (Foto: Instagram)Mick Jagger havde medbragt den store pose fyrværkeri (Foto: Instagram)
Fyrværkeri fra Orange Scene (Foto: Instagram)
Orange Scene torsdag aften (Foto: Instagram)Feststemning foran den ikoniske Orange Scene (Foto: Instagram)
Folk venter på, at Rolling Stones går på, mens solen går ned (Foto: Instagram)
Så var der ingen tvivl: Rolling Stones skulle spille på Orange Scene (Foto: Instagram)

LÆS OGSÅ: Anmelderne: Mick Jagger i topform trods tragedie

LÆS OGSÅ: Rolling Stones på Orange Scene: Her er de vilde facts om bandet

Og koncerten med Rolling Stones må også siges at være én af de absolut største musikalske oplevelser under dette års festival. I hvert fald var det nyheden om, at sir Mick Jagger og co. kom, der fik billetterne til at blive revet væk på rekordtid.

Allerede da portene til selve festivalpladsen åbnede, væltede festivalgæsterne mod Orange Scene for at sikre sig gode pladser - mange også for at opleve Outkast, som fik æren af at være det første band til at spille på Roskilde Festival.
Masser af folk foran Orange for at høre Outkast - i den ene side af scenen var de såkaldte 'ventelinier', hvor folk sad i kø til aftenens brag med Rolling Stones. Imens kunne de så nyde Outkast (Foto: Instagram)
Den ikoniske Orange Scene - det var det britiske rockband, der oprindeligt fik det appelsinfarvede kæmpetelt fremstillet til bandets Europa-turné i 1976 (Foto: Instagram)

Flere havde i foråret frygtet, at det aldrende band - med mere end 52 års erfaring inden for showbiz - ville aflyse deres tur til Dyrskuespladsen i Roskilde.

Blot fem dage efter at danske medier havde afsløret, at Rolling Stones skulle spillede på Roskilde Festival, ramte en enorm tragedie bandet.

Mick Jaggers kønne designer-kæreste, L'Wren Scott, begik 17. marts selvmord i New York City, mens den aldrende frontfigur befandt sig tusindvis af kilometer på den anden side af jorden i forbindelse med sin turné.

Men anmeldelserne fra bandets koncerter i blandt andet Norge, Spanien, Belgien og Italien vidner om, at Jagger er i topform trods tragedien.

Det legendariske band bor på det fashionable hotel d'Angleterre.Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close