”Rejseholdet” var en stjernefabrik

Adskillige skuespiltalenter gik direkte fra \

Adskillige skuespiltalenter gik direkte fra "Rejseholdet" til det store lærred.

(Foto: DR)

Det er 14 år siden, DR blændede op for det absolut sidste afsnit af ”Rejseholdet”, som med sine to millioner seere søndag efter søndag samlede hele familien Danmark foran fjerneren.

Alle kom hurtigt på fornavn med Lars Bom, Trine Pallesen, Waage Sandø, Charlotte Fich, Erik Wedersøe, Lars Brygmann og Mads Mikkelsen, men de er langtfra de eneste stjerner, der var en del af succesen.

Familietragedie

58-årige Henrik Prip var trods sine roller i ”Charlot og Charlotte” og ”Idioterne” ikke det store danske navn i 00’erne. Men det hjalp karrieren gevaldigt på vej, da han i afsnit otte og ni af ”Rejseholdet” forulempede ældre kvinder og skød sin familie, før han i skikkelse af karakteren Ole Toft Hansen begik selvmord.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Henrik Prip. (Foto: DR)

Derefter er det gået slag i slag med rollerne, og senest har Prip gjort sig bemærket i ”Lærkevej”, ”1864” og filmen ”Mens vi lever”.

Indianeren

Han er vel nok mest kendt og elsket for sin rolle som storcharmøren Edward Weyse i ”Badehotellet” på den konkurrerende kanal, men 42-årige Jens Jacob Tychsen har lavet meget andet.

Karrieren startede dog med rollen som ”indianeren”, der bortførte Gaby forud for brylluppet med Johnny i seriens to sidste afsnit.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jens Jacob Tychsen. (Foto: DR)

Senere har han medvirket i en håndfuld af DR’s andre dramaserier som ”Borgen” og ”Sommer”, mens hans stemme er blevet brugt i mere end 30 tegnefilm.

Myrdet af onklen

Først i 2011 kunne 33-årige Neel Rønholt kalde sig uddannet skuespiller, men det afholdt hende bestemt ikke fra at spille diverse roller i film og TV.

Som i afsnit 27, hvor Rønholt spiller teenagepigen Kath, der bliver fundet død i Krystalsøen på Bornholm. Det viser sig, at det er hendes egen onkel, spillet af Jesper Lohmann, som har slået hende ihjel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Neel Rønholt og Jesper Lohmann.

Jesper Lohmann og Neel Rønholt. (Foto: DR)

Rønholt har været med i flere hitserier som ”Borgen”, ”Forbrydelsen” og ”Badehotellet”, men sidste år spillede hun en ledende rolle i TV2-serien ”Mercur”.

Derudover hitter hun vildt på YouTube i selskab med skuespillerkollegerne Laura Christensen og Julie Ølgaard, som tilsammen kalder sig NIPS.

Hypnoseforbrydelsen

Danskerne var for længst på fornavn med Mads Mikkelsen, da hans storebror Lars Mikkelsen, som i dag er 54 år, i afsnit 21 og 22 spillede forbryderen Ivan, som hypnotiserer Kåre spillet af i dag 43-årige Thure Lindhardt til at begå et bankrøveri.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lars Mikkelsen.

Lars Mikkelsen. (Foto: DR)

Hverken Thure eller Lars var dengang store i danskernes bevidsthed, men det er de blevet senere hen. Og de har også begge gjort sig bemærket uden for landets grænser – Mikkelsen i serien ”House of Cards”, og Thure i filmen ”Engle & dæmoner”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Thure Lindhardt.

Thure Lindhardt. (Foto: DR)

På begge sider af loven

I 4. afsnit spiller i dag 39-årige Thomas Levin en mindre rolle som politimand, mens han i afsnit 17 slår sin fars formodede elsker ihjel for at beskytte sin mor.

Han startede med en mindre rolle i ”Taxa” og ”Rejseholdet”. Derefter var han på rollelisten i populære serier som ”Sommer” og slog for alvor igennem som journalisten Ulrik Mørch i ”Borgen” og ikke mindst ”Norskov”, hvor han spiller Tom Noack.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Thomas Levin.

Thomas Levin. (Foto: DR)

Politimordet

En udbrændt hvid Mercedes og kaninlort ledte hurtigt Ingrid Dahl og co. på sporet af Eik og Anja spillet af 45-årige Nikolaj Lie Kaas og 38-årige Mille Hoffmeyer Lehfeldt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nikolaj Lie Kaas.

Nikolaj Lie Kaas. (Foto: DR)

Nikolaj var allerede kendt og elsket, da han tonede frem på skærmen i afsnit 18, mens Mille, trods flere TV-roller fra barnsben, endnu var ukendt.

I 2011 slog hun sit navn fast, da hun spillede den lettere neurotiske Lykke i DR-serien af samme navn. Hun har netop født sit 2. barn og har derudover stor succes med teatertrioen PLATT-FORM.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mille Lehfeldt.

Mille Lehfeldt. (Foto: DR)

Dobbeltrolle

Allerede da han var dreng, var der bud efter Andreas Jessen.

Faktisk spillede den 29-årige skuespiller to forskellige roller. En unavngiven dreng i 5. afsnit og drengen Casper Berthelsen, som bliver kidnappet ved bageren på sin niårs fødselsdag i 10. afsnit.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Andreas Jessen.

Andreas Jessen. (Foto: DR)

Senere gjorde han sig bemærket i julekalenderne ”Ludvig og Julemanden” og ”Den anden verden”, men fik sidste år sit folkelige gennembrud som Flemming Vestergaard i ”Mercur”.

Mordbranden

Hele Nicolas Bros familie består af skuespillere. Derfor var det naturligt, at også han gik teaterets vej. I 1998 blev han uddannet, og i 2002 tonede han frem på skærmen i ”Rejseholdet”s 20. afsnit i en større rolle som den retarderede og sexgale Otto, der sætter ild til et hotel i Nyborg og slår sin kæreste Britt ihjel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Nicolas Bro.

Nicolas Bro. (Foto: DR)

Bro spillede overbevisende og cementerede siden sin ekspertise i at spille skæve eksistenser i bl.a. filmene ”Rembrandt”, ”Adams æbler” og ”Mænd og høns”.

De seneste år har han dog bevist, at han også mestrer de seriøse roller både på film, i TV og på de skrå brædder.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close