Nyheder 26. september 2016

Bedrag-stjerner: Her er vores favoritserier fra DR

De danske seriefans skal ikke vente meget længere, før anden sæson af krimiserien "Bedrag" går i luften på Danmarks Radio.
(Foto: Kaspar Wenstrup)

"Bedrag" er endnu en i rækken af de søndagsserier, som Danmarks Radio sender i primetime, såsom "Broen", "Den som dræber" og "Rejseholdet", men når man spørger holdet af skuespillere, der spiller nøglerollerne i denne sæson om deres personlige favorit-DR-serie, har de vidt forskellig smag.

Seriens retfærdighedssøgende politibetjent Mads Justesen bliver spillet af Thomas Bo Larsen, og hans egen favoritserie fra Danmarks Radio er faktisk også en politiserie.

- Min yndlingsserie fra DR er nok "En by i provinsen" med Jens Okking. Den, synes jeg, var pissefed. Jeg slugte den hver gang, de sendte den, siger "Jagten"-skuespilleren.

"En by i provinsen" havde premiere i 1977. En anden serie som er svensk, men lavet i samarbejde med DR, er Thomas Bo Larsen dog også nødt til at fremhæve, nemlig Ingmar Bergmans "Fanny og Alexander" fra 1983.

- Det er en af verdens bedste tv-serier. Den viser alt om familie, konflikter, skrøbelighed og alle menneskelige følelser. Den er fuldstændig fantastisk, siger han.

Esben Smed, der i "Bedrag" spiller biltyven Nicky, foretrækker en langt nyere serie.

- Jeg er ret glad for "Arvingerne". De spiller absurd godt, siger han.

Det andet nye stjerneskud på DR's seriehimmel, Natalie Madueño, der spiller den ambitiøse jurist Claudia, har langt sværere ved at svare på spørgsmålet.

- Jeg har set dem alle sammen. Hvis jeg satte mig og så samtlige igen, ville jeg kunne finde noget godt i dem alle, fordi de hele tiden rykker sig, siger hun.

I den nye sæson af "Bedrag" er antagonistrollen gået fra Energreen-direktøren Alexander Södergren, spillet af Nikolaj Lie Kaas, til at være delt mellem søskendeparret Absalonsen, der er portrætteret af David Dencik og Sonja Richter.

Selv om de har et fælles forehavende i "Bedrag", er deres smag i serier vidt forskellig.

- Min favoritserie må være "Matador". Den er lidt ældre, og dengang skyndte man sig ikke så meget. Karaktererne fik bedre plads at folde sig ud på, siger Sonja Richter og fortsætter:

- "Matador" er næsten som en lang spillefilm, for den tager sig tiden til at fortælle de psykologiske historier.

Den dansk/svenske skuespiller David Dencik har før spillet både større og mindre roller i DR-serier. Han spillede blandt andet psykiateren Anders Assing i DR's populære komedieserie "Lykke" fra 2011.

- Jeg kunne rigtig godt lide første sæson af "Broen". Den var mørk, underlig og lidt uhyggelig, og havde store billeder. Og jeg kunne godt lide at se på Kim Bodnia, siger David Dencik.

Men ud over også at være glad for kultserien "Casper og Mandrilaftalen", der blev sendt på DR2, har han en særlig favorit, nemlig "Riget" af Lars von Trier.

- Der står to udviklingshæmmede i en kælder og siger sandheder, og så er der Udu Kier som en forvokset baby, der ligger i en respirator og siger underlige ting. Den var meget modig, siger David Dencik.

Søndag den 25. september tager politimændene Mads og Alf, spillet af henholdsvis Thomas Bo Larsen og Thomas Hwan fat i en ny sag om økonomikriminalitet, samtidig med vi får et gensyn med den ambitiøse Claudia og kriminelle Nicky, når anden sæson af "Bedrag" får premiere på DR1.

Sponsoreret indhold