Hr. Weyses mange stemmer: Jeg lever et dobbeltliv

Jens Jacob Tychsen

Jens Jacob Tychsen

(Foto: Mikael Rieck)

De fleste genkender Jens Jacob Tychsen som den dameglade hr. Weyse, der hver sommer nyder livet på TV2-”Badehotellet” i Skagen. 

Men det er faktisk noget helt andet, der optager meget af skuespillerens arbejdsliv.

– Det er, som om jeg lever et dobbeltliv. Jeg har et liv i en mørk boks, som der ikke er så mange, der kender til, smiler skuespilleren, da SE og HØR møder ham i et studie i det indre København.

Her har det 42-årige seriehit travlt med at indtale stemmer til tegnefilm. Noget, han har drømt om, siden han som barn sad hjemme hos sin mormor og morfar i Aarhus og hørte lydbøger på grammofonpladen.

– Jeg var ikke særlig gammel, da jeg begyndte at gengive replikkerne og lave min stemme om. Jeg har fået fortalt af min mor, at jeg stod i min tremmeseng og gengav replikker fra ”Min søsters børn”, fortæller Jens Jacob Tychsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jens Jacob Tychsen

Jens Jacob lever sig helt ind i rollerne, når han går ind i stemmeboksen og speaker tegnefilm. (Foto: Mikael Rieck)

Jens Jacob Tychsen havde debut i ”Pocahontas”

Siden da havde han en målrettet drøm om at blive skuespiller.

– Jeg sad i folkeskolen og tillod mig at sige til min lærer, at jeg ikke ville lære at regne, for jeg skulle være skuespiller. Det var så meget op ad bakke for mig at gå i skole, husker Tychsen. 

Men som 18-årig blev han optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater.

Kort tid forinden havde han været til stemmeprøve på at lave tegnefilm.

De ville have ham med det samme, men han måtte vente næsten fire år med at komme i aktion, da han havde for travlt som lærling på teatret.

– I 1997 gik jeg på 4. år af skolen, og der fik jeg min første rolle i Disneys ”Pocahontas”. Derefter kørte det bare, husker Jens Jacob Tychsen, som siden har lagt stemme til ”Svampe-Bob Firkant”, ”Lucky Luke”, ”Mumitroldene”, ”Toy Story” og ”Snurre Snup” for bare at nævne en lille procentdel.

Imens Jens Jacob Tychsen begejstret fortæller om sine mange stemmer, forvrænger han indimellem stemmen og bliver den rolle, han snakker om.

Han elsker tydeligvis hver og en.

– Jobbet giver mig lov til at bibeholde barnet indeni, selv om jeg selv er blevet voksen og har fået et barn. Vi sidder inde i den boks og skaber os, så folk ville tro, det var løgn, fortæller han.

– Jeg kan møde klokken ni om morgenen og få at vide, at jeg skal lægge stemme til et toilet, og så sidder jeg der og råber og skriger, siger Jens Jacob, som privat er kæreste med den tidligere TV-vært Anette Toftgård, som han har sønnen Louis på syv år med.

– Min søn nyder selvfølgelig godt af stemmerne, når vi læser godnathistorier, smiler familiefaderen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jens Jacob Tychsen

Sammen med Casper Christensens ekskone Anette Toftgård har Jens Jacob Tychsen sønnen Louis på syv år. (Foto: Claus Poulsen)

Jens Jacob Tychsen er træt af skægget

Noget andet, familien kan samles om, er ”Badehotellet”, hvor Jens Jacob virkelig giver den som hr. Weyse. 

– Jeg kan godt lide hr. Weyse. Ellers havde jeg ikke været med i fem sæsoner, siger Jens Jacob, som glæder sig til at være en del af den 6. sæson, der foregår i 1939.

– Der er lagt i kakkelovnen til nogle drastiske ændringer, og der kommer nok nogle nye til og falder nogle fra, røber Jens Jacob.

Han ser frem til atter at møde ind sammen med kollegerne fra den populære TV2-serie.

– Vi har det godt alle sammen og er blevet nære venner. Det er det, der er så unikt ved ”Badehotellet”, siger han.

– Overskægget er det eneste minus ved at lave ”Badehotellet”. Jeg bliver nødt til at lade mit eget skæg gro sådan, da eksperterne siger, at det ellers ville se falsk ud, så det er et helvede at rende rundt med det skæg i fem-seks måneder, men nogle gange kan jeg prøve at gemme det bag nogle skægstubbe, griner Jens Jacob Tychsen.

Du kan glæde dig til at se meget mere til ham og de andre på ”Badehotellet”, når serien vender tilbage i begyndelsen af 2019.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close