Rasmus Brohave og Sara Hjort i Afrika

20-årige Rasmus Brohave og 29-årige Sara Hjort Ditlevsen tilbragte nogle dage sammen i Ainabo-lejren i Somalia, som tager sig af folk på flugt i eget land.

20-årige Rasmus Brohave og 29-årige Sara Hjort Ditlevsen tilbragte nogle dage sammen i Ainabo-lejren i Somalia, som tager sig af folk på flugt i eget land.

(Foto: UNICEF DANMARK)

Somalia er måske ikke danskernes foretrukne rejsemål, men det var ikke desto mindre her, den unge youtuber Rasmus Brohave og ”Perfekte steder”-skuespiller Sara Hjort Ditlevsen rejste til forleden.

Det var dog ikke for at slappe af, men i deres egenskab af UNICEF Danmark-ambassadører.

– Det er min 3. tur til Afrika, og Somalia bød uden tvivl på det hårdeste, jeg har set indtil videre.

– Du forstår ikke, hvor meget der er brug for hjælp, før du selv står midt i flygtningelejren med tusindvis af mennesker i nød, fortæller Rasmus Brohave, som for år tilbage droppede skolebænken for at dedikere sin tid til at lave YouTube.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Rasmus Brohave og Sara Hjort

Lille Hodo på fire måneder modtog dansk kendisbehandling på klinikken. (Foto: UNICEF DANMARK)

Kød og blod

De unge danskere besøgte såkaldte stabiliseringsklinikker, som er steder, hvor underernærede børn under fem år får livreddende behandling samt en lejr for tørkeramte internt fordrevne.

– Når vi taler om, at mere end 200.000 børn er akut underernærede, er det ikke bare et tal.

– Bag hvert et tal er der et lille menneske af kød og blod, som deres mødre holder tæt ind til sig i håb om, at de overlever.

– På vores rejse blev det virkelig klart for mig, hvor alvorlig situationen er, lyder det fra Sara Hjort Ditlevsen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close