Nyheder13. april 2018

Rasmus Brohave ramt af meget sjælden sygdom

YouTube-stjernen er blevet diagnosticeret med sygdommen tyfus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170902_tsl_voice_17_0042.jpg
 Foto: Thomas Laursen

- Hvis jeg skal være ærlig, så har den sidste halvanden måned været et rent helvede for mig, sådan starter YouTube-stjernen Rasmus Brohave, 20, et længere indlæg på Instagram, hvor han afslører, at han er blevet ramt af en meget sjælden sygdom.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg har haft konstante smerter i stort set hele kroppen. Hvad lægerne i starten troede var en forstuvning viste sig at være tyfus, som jeg fik på Bali tilbage i februar, afslører den unge stjerne, der har over 244.000 abonnenter på YouTube.

På Instagram forklarer Brohave, at tyfus forårsages af salmonella, der er den femte mest farlige bakterie i verden. Bakterien er ude af YouTube-stjernens krop, men sygdommen har sat sig i hans led, hvilket har forårsaget store smerter.

- Der kan gå helt op til to år før jeg slipper for smerter, men det gider jeg ikke at finde mig i. Nu vil jeg egentlig bare forsøge at få en hverdag op at køre igen, men i mit eget tempo, lyder det fra Rasmus Brohave, der slutter med at takke sine mange fans for støtten.

Ifølge Statens Serum Institut er tyfus meget sjælden i Danmark, men stadig almindelig mange steder i den tredje verden. Sygdommen behandles med antibiotika, og der findes også en vaccine.

- Det er meget udsædvanligt, fortæller Rasmus Brohave til Ekstra Bladet om lægernes diagnose, der involverede over 20 blodprøver, før han fik vished om, hvad han fejlede.

I videoen kan du se mere til Rasmus Brohave:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold