Fejlmeddelelse

  • Warning: Illegal offset type in isset or empty i filter_format_load() (linje 175 af /modules/filter/filter.module).
  • Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given i check_plain() (linje 1856 af /includes/bootstrap.inc).

Rasmus Brohave ramt af meget sjælden sygdom

Efter at have levet i et smertehelvede har lægerne nu fundet ud af, hvad Rasmus Brohave fejler.

Foto: Thomas Laursen

- Hvis jeg skal være ærlig, så har den sidste halvanden måned været et rent helvede for mig, sådan starter YouTube-stjernen Rasmus Brohave, 20, et længere indlæg på Instagram, hvor han afslører, at han er blevet ramt af en meget sjælden sygdom.  

Artiklen fortsætter under billedet. 

Hvis jeg skal være ærlig, så har den sidste halvanden måned været et rent helvede for mig. Jeg har haft konstante smerter i stort set hele kroppen. Hvad lægerne i starten troede var en forstuvning i foden viste sig, at være tyfus, som jeg fik på Bali tilbage i februar. Det er forårsaget af salmonella, som er verdens 5. farligste bakterie. Bakterien er heldigvis ude af min krop igen, men det har sat sig i mine led, og har forhindret mig i at lave noget som helst, det sidste lange stykke tid. Der kan gå helt op til to år før jeg slipper for smerter, men det gider jeg ikke at finde mig i. Nu vil jeg egentlig bare forsøge at få en hverdag op at køre igen, men i mit eget tempo. Tak for tålmodigheden, forståelsen og jeres støttende ord

Et opslag delt af Rasmus Brohave (@rasmusbrohave) den

- Jeg har haft konstante smerter i stort set hele kroppen. Hvad lægerne i starten troede var en forstuvning viste sig at være tyfus, som jeg fik på Bali tilbage i februar, afslører den unge stjerne, der har over 244.000 abonnenter på YouTube. 

På Instagram forklarer Brohave, at tyfus forårsages af salmonella, der er den femte mest farlige bakterie i verden. Bakterien er ude af YouTube-stjernens krop, men sygdommen har sat sig i hans led, hvilket har forårsaget store smerter. 

- Der kan gå helt op til to år før jeg slipper for smerter, men det gider jeg ikke at finde mig i. Nu vil jeg egentlig bare forsøge at få en hverdag op at køre igen, men i mit eget tempo, lyder det fra Rasmus Brohave, der slutter med at takke sine mange fans for støtten. 

Ifølge Statens Serum Institut er tyfus meget sjælden i Danmark, men stadig almindelig mange steder i den tredje verden. Sygdommen behandles med antibiotika, og der findes også en vaccine. 

- Det er meget udsædvanligt, fortæller Rasmus Brohave til Ekstra Bladet om lægernes diagnose, der involverede over 20 blodprøver, før han fik vished om, hvad han fejlede. 

I videoen kan du se mere til Rasmus Brohave:

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close