Nyheder18. september 2017

Raket-Madsen skifter holdning til mental-undersøgelse

Peter Madsen har besluttet sig for, at han gerne vil mentalundersøges. Derfor skal han ikke tvangsindlægges alligevel
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ritzau_9565190.jpg
 (Foto: Polfoto)

Peter Madsen skal mentalundersøges. Det har efterhånden stået klart i et stykke tid.

Til at starte med, var han dog imod en sådan undersøgelse, hvilket ville betyde, at man ville blive nødt til at tvangsindlægge ham.

Nu har han dog ændret mening, og han er dermed klar til at lade sig mentalundersøge, det skriver TV 2.

- Vi har i fredags fået ændret i retsbogen, således at mentalundersøgelsen nu kan ske ambulant i stedet for under tvangsindlæggelse, siger specialanklager Jakob Buch Jepsen til TV 2.

Det betyder, at Peter Madsen ikke vil blive tvangsindlagt på retspsykiatrisk afdeling, men at han i stedet vil blive kørt mellem arresten og retspsykiatrisk klinik, hvor han vil blive mentalundersøgt.

Peter Madsen afventer nu bare, at mentalundersøgelsen sættes igang, det skriver hans forsvarer, Betina Hald Engmark, til TV 2.

- Min klient har truffet afgørelse om at indvillige, hvorfor den nu kan foretages ambulant, siger Betina Hald Engmark i en sms til TV 2.

Ved en mentalundersøgelse bliver der lavet test og indsamlet diverse oplysninger om Raket-Madsens opvækst og familierelationer. Raket-Madsen skal også igennem flere samtaler med en psykiater for at finde ud af, om han er sindssyg eller var sindssyg i gerningsøjeblikket. Hvornår mentalundersøgelsen af Raket-Madsen går i gang er altså endnu uvist.

Peter Madsen udspurgt om ekstreme sextendenser

Da Peter Madsen i var i retten i starten af september, var en af de mange ting, han blev udspurgt om af anklageren, hvorvidt han havde ekstreme sextendenser.

Blandt andet skulle Peter Madsen svarer på, om han kom i S/M-miljøet.

- Det har jeg gjort, men jeg har ikke gjort det i lang tid, fortalte Raket-Madsen i retten. Han har aldrig lagt skjul på, at han har et åbent forhold til sin kone.

I retten slog han også fast, at han ikke har dyrket "kvælningssex".

- På nær en enkelt gang, hvor jeg bad en kvinde holde vejret, mens vi havde sex, lød det. Samtidig fortalte han også, at han tidligere har været til "sex-venlige" fester. - Jeg har været til såkaldte "sex-venlige"-fester, som er den type, jeg har været gladest for, forklarede han i retten. SE og HØR har her samlet det fulde overblik over dét, der er godt i gang med at blive Danmarks mest bestialske drabssag.

Sponsoreret indhold