Nyheder24. august 2017

Dét ved vi – dét mangler vi svar på: Læs ALT om ubåds-mysteriet lige her

Sagen om Raket-Madsen, ubåden Nautilus og den forsvundne svenske journalist Kim Wall har taget flere dramatiske, uhyggelige og makabre drejninger, siden at sagen tog sin begyndelse for præcis 14 dage siden. SE og HØR har her samlet det fulde overblik over dét, der er godt i gang med at blive Danmarks mest bestialske drabssag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

Hvad skete der om bord ubåden Nautilus for to uger siden? Hvorfor skulle Kim Wall dø? Var det en tragisk ulykke, eller blev den afholdte freelancejournalist på brutal vis myrdet? Og hvorfor blev hun på makaber vis parteret og smidt i Øresund uden arme, ben og hoved.

De spørgsmål har venner, familie og politi forsøgt at finde svar på, siden at den unge journalist forsvandt under en reportagetur om bord på Raket-Madsens ubåd Nautilus for præcis 14 dage siden.

I går, onsdag den 23. august, blev dagen, hvor Københavns Politi med egne ord fik et "stort gennembrud" i den intense efterforskning af sagen.

Her kom det nemlig frem, at der er et DNA-match mellem den forsvundne Kim Wall og den torso, der mandag blev fundet ved kysten på Amager.

Mandag havde Raket-Madsen – der bærer det borgerlige navn Peter Madsen – erkendt, at 30-årige Kim Wall var død som følge af en ulykke om bord på den 17 meter lange ubåd. Han havde tilmed erkendt, at han efterfølgende havde valgt at begrave hende til søs.

Selv om Raket-Madsen har indrømmet, at Kim Wall døde om bord på hans hjemmebyggede ubåd, og selv om liget af hende nu er fundet, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål i den dramatiske, uhyggelige og makabre sag.

Og særligt ét spørgsmål presser sig på: Hvorfor døde Kim Wall? Var det i en tragisk ulykke, som Raket-Madsen påstår?

SE og HØR har her samlet det fulde overblik over dét, der er godt i gang med at blive Danmarks mest bestialske drabssag

Motiv

Dét ved vi:

- Vi ved, at Kim Wall gik om bord på ubåden UC3 Nautilus torsdag den 10. august for at skrive en reportageartikel om Raket-Madsens hjemmebyggede ubåd.

- Vi ved, at Raket-Madsen valgte at smide liget af Kim Wall i Østersøen efter hendes død.

- Vi ved, at Raket-Madsen ifølge politiets teori parterede og punkterede liget i et bevidst forsøg på at holde det til bunds.

Dét mangler vi svar på:

- Hvorfor døde Kim Wall? Var det en tragisk ulykke, der tog livet af Kim Wall, som Raket-Madsen selv hævder? Eller var det ham, der slog hende ihjel om bord på ubåden? Vi kender i så fald ikke til Raket-Madsens motiv.

- Hvorfor valgte Raket-Madsen at punktere og parteret liget af Kim Wall? Vi ved ikke, hvorfor Raket-Madsen valgte at skære arme, ben og hoved af Kim Wall, før at han smed hende i Øresund. Han har indtil videre forklaret, at han ”valgte at begrave hende til søs”. Var det i et forsøg på at få liget lettere skaffet af vejen?

Forløb

Dét ved vi:

- Vi ved, at Kim Wall og Raket-Madsen sejlede ud i Øresund torsdag den 10. august omkring klokken 19.00.

- Vi ved, at Kim Wall var i live indtil klokken 20.30 torsdag den 10. august. Her blev hun fotograferet i tårnet af ubåden ved siden af Raket-Madsen. Flere vidner fotograferede de to om bord på ubåden. Kim Wall og Raket-Madsen virker begge glade og smilende på billederne.

- Vi ved, at Kim Walls bekymrede kæreste kontakter politiet klokken 02.30 natten til fredag. Han har ikke hørt fra Kim Wall og vælger derfor at efterlyse hende hos myndighederne.

- Vi ved, at ubåden bliver spottet af et svensk fragtskib lidt efter midnat i sejlrenden mellem Saltholm og Amager. Fragtskibet er tæt på at kollidere med ubåden.

- Vi ved, at Forsvarets Operationscenter spotter Nautilus fredag formiddag klokken 10.34 i Køge Bugt. En tilsendt helikopter får radiokontakt med Raket-Madsen. Her forklarer opfinderen, at der havde været tekniske problemer om bord på ubåden. Kort efter synker den på dramatisk vis.

- Vi ved, at ubåden sank som følge af en bevidst handling.

- Vi ved, at Raket-Madsen bliver reddet i land, hvor han til et kamerahold forklarer, at det var problemer med ubådens ballasttank, der sank ubåden. Han tilføjer, at ”der kun var han om bord på ubåden”.

- Vi ved, at politiet fører Raket-Madsen med til Dragør. Samme dag bliver han sigtet for drab og varetægtsfængsles.

Dét mangler vi svar på:

- Vi ved ikke, hvad der er sket fra torsdag aften klokken 20.30 til fredag formiddag klokken 10.34, hvor Nautilus bliver spottet i Køge Bugt.

- Vi ved ikke, hvad der tog livet af Kim Wall om bord på ubåden. Selv har Raket-Madsen kaldt det en ulykke. Politiet har på den anden side sigtet ham for drab. Hændelsesforløbet og dødsårsagen er derfor stadig en gåde.

Beviser

Dét ved vi:

- Vi ved, at ubåden Nautilus sank som følge af en bevidst handling.

- Vi ved, at Kim Walls blod er fundet om bord på ubåden.

- Vi ved, at Kim Walls torso mandag blev fundet ved kysten på Amager.

- Vi ved, at arme, ben og hoved bevidst var blevet parteret.

- Vi ved, at der var gjort et bevidst forsøg på at holde liget på bunden af havet. Vi ved blandt andet, at liget var blevet punkteret og fæstnet med metal, så det lettere sank til bunds.

Dét mangler vi svar på:

- Vi ved ikke, om der er fundet spor af gerningsmanden på Kim Walls lig.

- Vi ved ikke, om der er vigtige efterforskningsmæssige spor på hendes arme, ben og hoved, som endnu ikke er fundet.

- Vi ved ikke, om der er fundet spor på liget, der kan løfte sløret for, hvordan Kim Wall døde.

- Vi ved ikke, om efterforskerne har fundet andre beviser i ubåden – for eksempel værktøj eller mordvåben.

Hvad kan Raket-Madsen blive dømt for?

Dét ved vi:

- Vi ved, at Raket-Madsen har efterladt liget af Kim Wall i Øresund. Det er højst sandsynligt, at han bliver dømt for dette forhold.

- Vi ved, at Raket-Madsen efter politiets teori har parteret og punkteret liget af Kim Wall. Det er højst sandsynligt, at han bliver dømt for dette forhold.

Dét mangler vi svar på:

- Vi ved ikke, om Raket-Madsen har taget livet af Kim Wall. Vi ved ikke, om der er tale om et drab eller en ulykke, som han selv påstår.

Du kan se billeder af sagen i galleriet herunder:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold