Nyheder 12. juni 2016

Prins Nikolai må til studievejleder: Arbejdsprins

Om godt et år står dronning Margrethes ældste barnebarn klar som myndig. Han kan ikke se frem til apanage, så han må i stedet tjene sine egne penge.

Kongehusets unge prinser og prinsesser

Livet som hårdtarbejdende samfundsborger nærmer sig med hastige skridt for 16-årige prins Nikolai.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og han har ikke tid til at hvile på laurbærrene, da han ikke kan se frem til at få penge for at være prins ligesom sin far, prins Joachim. I stedet skal den unge herre selv tjene til dagen og vejen. 

I sidste uge meldte kongehuset ud, at det kun er prins Christian, der kan se frem til at få årpenge, da han er den kommende kronprins. 

Dronningens syv resterende børnebørn får derfor ikke en krone, og prins Nikolai er den første til at blive myndig. Indtil videre går den unge prins i gymnasiet på Herlufsholm Kostskole. Flere kongehuseksperter vurderer, at prinsen vil søge ind på en videregående uddannelse og få sig en karriere i erhvervslivet. 

En verden af muligheder
- De må finde på noget andet, og mit bud er, at de vil få en uddannelse i udlandet på et dyrt universitet, og så skal de ud i det private erhvervsliv, siger kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen til SE og HØR om Nikolai og de yngre prinser og prinsessers fremtid. 

Og ifølge kommunikationsrådgiver Henrik Byager er det verdens bedste universiteter, der står åbne for de royale børn. 

- De kan frit vælge mellem de store universiteter som Harvard, Princeston og Oxford, siger han til BT.

Så prins Nikolai behøver ikke at frygte for sin fremtid. Han kan gå i Joachims fodspor og få et job hos Mærsk. Det er heller ikke utænkeligt, at der kunne være en stilling klar hos Lego-koncernen, da de har tætte bånd til kongehuset, ligesom han gennem sin mor grevinde Alexandra har gode kontakter i Hongkong. 

Verden ligger altså mere eller mindre for den unge prins' fødder. 

Sponsoreret indhold