Nyheder20. december 2015

Australsk livredder: - Vi fik fat i ham, før det var for sent

Det kunne være endt helt galt, da prins Christian i torsdags kom i havsnød under en badetur med sin familie og søskende i Australien. Takket været en hurtig indsats fra en livredder blev den 10-årige prins reddet i land
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prinsen_front.jpg
 (Foto: All Over samt 7 News)

Det skulle have været en hyggelig tur i vandet for den royale familie, men torsdag var det ved at ende helt galt for prins Christian.

Den 10-årige prins kom nemlig i havsnød under en svømmetur ved Mermaid Beach-stranden ud for den australske Guldkyst, hvor han lige nu holder holder ferie med kronprinsesse Mary og kronprins Frederik og sine søskende.

Prins Christian blev fanget af en stærk strøm og var ikke selv i stand til at redde sig i land. Men heldigvis spottede en livredder – ifølge australske medier en person ved navn Nick Malcolm – at den unge prins var i livsfare og hastede ham til undsætning på sit surfbræt.

- Vi fik fat i ham, før det var for sent men han kunne ikke selv komme tilbage, udtaler livredderens chef Stuart Keay til det australske medie 7 News.

- En dame kom og spurgte os, om vi vidste hvem, han var, men vi havde ingen idé, tilføjer Stuart Keay.

Tidligere har den royale familie holdt jul herhjemme, men i år har Mary og Frederik valgt at tage fire børn med til Australien.

Og det var altså i torsdags, at juleferien var ved at ende i ren tragedie, da lille prins Christian blev trukket ud af den stærke strøm.

Ifølge det australske medie takkede kronprinsen personligt livredderen Nick Malcolm for hans heltemodige indsats.

Opdateret kl. 14:30:

Kongehuset kommunikationschef Lene Balleby fortæller til Ritzau, at situationen var ”helt udramatisk”.

- Prins Christian var på intet tidspunkt i fare. Livredderne skal altid være opmærksomme, og i dette tilfælde vidste de, hvem der var i vandet og var måske særligt opmærksomme. De tog derfor et ekstra tjek på, om prins Christian var ok, hvilket han var, udtaler kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

Du kan se 7 News' reportage fra stedet herunder:

Sponsoreret indhold