Dagens fødselar: Her er de NYE billeder af prins Christian

Prins Christian fylder 10 år

I dag går Dannebrog efter alt at dømme til tops rundt om i landet, for vores alles ”lille” prins Christian er slet ikke så lille mere.

I dag kan han nemlig fejre sin første runde fødselsdag. Han bliver 10 år.

I den anledning har Kongehuset – traditionen tro – udsendt en række nye billeder af prinsen. Billederne er taget af Steen Evald og viser en lille eftertænksom prins klædt i et smart mørkeblåt jakkesæt. På et af billederne sidder prins Christian sammen med familiens brun-hvide border collie ved navn Ziggy - denne gang iført mørkrgrønne bukser og en bluse.

Du kan se alle de nye billeder – inklusiv billeder fra hele prins Christians liv – i galleriet øverst i denne artikel.

Kronprinsesse Mary nedkom med sin første søn – lille prins Christian – den 15. oktober kl. 01:57 på Rigshospitalet.

Lille prins Christian er bestemt ikke så lille mere. Se alle billederne i galleriet øverst i denne artikel. Foto: Steen Evald

Få uger før var hele kongeriget gået i prinseberedskab, da Mary blev indlagt på Rigshospitalet med, hvad der viste sig at være plukveer, men i anden omgang var der ikke noget at rafle om.

Lille prins Christian kom til verden og vejede ved sin fødsel 3.500 gram og målte 51 centimeter.

Han blev døbt den 21. januar 2006 døbt i Christiansborg Slotskirke. Han blev døbt Christian Valdemar Henri John.

Prins Christian pakkede skoletasken i 2011, men modsat sin far, sin onkel Joachim og begge sine fætre, der alle blev placeret på skolebænken på privatskolen Krebs, indskrev Frederik og Mary deres førstefødte i en folkeskole.

Dermed skrev den lille tronarving historie, da det var første gang, en kongelig i Danmark begyndte i en kommunal skole.

Du kan læse meget mere om Danmarks lille mini-konge her. Og du kan som sagt se alle billederne fra prins Christians liv i galleriet øverst i denne artikel. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close