Ny vielse: Pia Kjærsgaard klar til guldbryllup

- Jeg sætter mest pris på Henriks humor og tålmodighed. Det er vigtigt med humoristisk sans. Vi ender tit med at grine, smiler Pia.

- Jeg sætter mest pris på Henriks humor og tålmodighed. Det er vigtigt med humoristisk sans. Vi ender tit med at grine, smiler Pia.

Foto: Dan Mariegaard

 
I dag er det blevet for nemt at blive skilt, og for mange bliver det alt for hurtigt. Pia Kjærsgaard, 70, er ikke i tvivl, som hun sidder på sin terrasse i Gentofte og fortæller om sit og Henrik Thorups, 71, guldbryllup lørdag den 3. juni. De 50 års ægteskab har selvfølgelig ikke været lutter fryd for parret, men Pia er ikke i tvivl om, hvorfor det er lykkedes.
 
 
– Først og fremmest handler det selvfølgelig om kærligheden, og så skal man gøre sig umage. Jeg synes, det er så synd for alle de unge mennesker med små børn, som går fra hinanden. Jeg siger ikke, at man ikke skal kunne skilles, men ofte går det alt for hurtigt. Jeg synes, mange kæmper for lidt.
 
 
Selvfølgelig kan man blive uvenner og trætte af hinanden, men man behøver ikke straks at blive skilt, mener Folketingets formand. 
 
Ægteskabet på pause
I 70’erne fik Pia faktisk nok af ægteskabet. Parret flyttede fra hinanden, men kun i nogle måneder, før Pia erkendte, at Henrik altså var manden i hendes liv. Det har hun aldrig fortrudt.
 
– Ved Gud i himlen, vi har da også skændtes og været sure på hinanden. Ingen kommer gennem 50 år uden kriser, men vi har været indstillet på, at vi skulle videre, forklarer Pia, som normalt er hende, der bryder isen.
 
– Henrik er god til ikke at sige noget. Det er altid mig, som begynder at tale først. Jeg kan jo ikke lade være. Jeg kan ikke bare gå og være indadvendt, griner hun.
 

Politikerparret er netop vendt hjem fra ferie på græske Santorini og har lavet udekøkken i den hyggelige have i Gentofte. (Foto: Dan Mariegaard)
 
 
Formanden erkender, at det er hende, som har mest temperament. Hun er også den mest strukturerede og styrer parrets travle kalendere, men mens Pia mener, de er lige gode om at bestemme derhjemme, så er Henrik ikke helt enig:
 
– Det er nok Pia, som bestemmer – også her. Hun får oftest det sidste ord, siger han og griner.
 
Rykket af dronningen
Henrik fremhæver Pias omhyggelighed, som er fantastisk, men også kan være irriterende.
 
– Men det er positivt ment. Jeg er mere sådan lidt ”Det kan jo sagtens vente til i morgen”, smiler han.
 

- Vi ønsker os mest praktiske ting. En støvsuger og en ny græsslåmaskine. Men først og fremmest ønsker vi os en god fest, smiler Pia Kjærsgaard, som lørdag den 3. juni fejrer guldbryllup med Henrik Thorup. (Foto: Dan Mariegaard)
 
 
Oprindelig ville Pia og Henrik giftes den 10. juni, men da det også blev dronning Margrethes bryllupsdag, valgte parret at rykke deres en uge. Og i modsætning til de kongelige skal politikeren fejre sit guldbryllup med sin Henrik med brask og bram.
 
– Det er jo fuldstændig op til kongehuset, hvordan de vil gøre. Jeg respekterer deres grunde. Vores dronning er i det hele taget højt respekteret. De unge synes, hun er sej. Dét er virkelig en kærlighedserklæring, siger Pia.
 
Hendes egen guldbryllupsdag begynder med morgenvækning og kaffe på bopælen.
 

- Det handler også om at give hinanden plads til at være sammen med venner og veninder uden at sidde og kigge på uret. (Foto: Dan Mariegaard)
 
Forhåbentlig bliver der så et par timer til at hvile sig, før parret kl. 16 skal giftes igen i Hellerup Kirke foran de 60 gæster, som også senere er inviteret til selve festen på restaurant Peter Lieps Hus.
 
– Vi synes, kirken er en god begyndelse og kan lægge en dejlig stemning op til festen. Bare jeg tænker på højtideligheden, bliver jeg helt bevæget. Jeg er nok blevet mere rørstrømsk med alderen og tager i hvert fald et lommetørklæde med, lyder det med et grin fra Pia.
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close