Pia Kjærsgaard: Nej tak til botox

Pia Merete Kjærsgaard kan fejre sin 70 års fødselsdag i næste måned.

Pia Merete Kjærsgaard kan fejre sin 70 års fødselsdag i næste måned.

(Foto: Dan Mariegaard)

Formanden for Folketinget er i sit es, når hun i morgen, torsdag den 23. februar, runder det skarpe hjørne og fylder 70 år. Selv om Pia Kjærsgaard har sløvet den lidt, siden hun indtog landets fornemste stol, kan hun bestemt ikke føle alderen trykke.

– Jeg kan på ingen måde mærke, at jeg bliver 70 år. Heller ikke op ad trapperne. Jeg har i dén grad et fuldtidsjob. Men ligesom Dan Turèll holder jeg stinkende meget af hverdagen, mit arbejde og dem, jeg omgås. Det er ikke alle forundt at have det sådan, når de bliver gamle, men min mor blev 93 år, så jeg advarer bare, griner formanden veloplagt ved bordet i sit og gemalen Henriks hjem i Gentofte.

Mens svømning og fitness er blevet forsømt, cykler og går Pia Kjærsgaard en hel del. I det hele taget er det vigtigt for hende at være velplejet. Hun går til frisør fast en gang om måneden, neglene er altid ordnede, og selv om Pia godt lige kan stikke til købmanden uden, så er læbestiften ellers uundværlig.

– Jeg kan ikke tale uden læbestift, og hvorfor skulle jeg? Jeg kan godt lide at gøre lidt ud af mig selv, smiler Pia Kjærsgaard.

Men til gengæld kunne hun aldrig på at få en ansigtsløftning eller det, der ligner.

– Jeg kan forstå det, hvis man har problemer med tunge øjenlåg eller sådan, men jeg kunne aldrig finde på at få Botox ind. Jeg har godt nok en naturlig bekymringsrynke, men jeg vil aldrig have sprøjtet gift ind i kroppen. Det synes jeg slet, slet ikke om, siger Folketingets formand til SE og HØR. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close