Nyheder21. november 2016

Efter hjertestop: Peter Mygind ramt af gentagne angstanfald

Efter et hjertestop er skuespilleren Peter Mygind gentagne gange blevet ramt af panikangst
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mygind.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)
Søndag den 8. februar 2015 faldt skuespiller Peter Mygind om foran Gentofte Hospital ramt af hjertestop og flere blodpropper i lungerne. Til alt held kom en læge forbi, netop som den populære skuespiller og TV-vært var faldet om og begyndte straks at give hjertemassage.
Kort efter vågnede Mygind op - Jeg hører denne her mand råbe mit navn. Jeg vågnede op og var selvfølgelig meget omtumlet. Jeg blev indlagt til undersøgelse med det samme. Jeg var væk i nogle sekunder, hvor mange ved jeg ikke. Men ja, i de sekunder var jeg vel død, sagde Peter Mygind ved den lejlighed til BT.
Mygind havde tidligere været ramt af blodpropper i benene i 2011 og 2012, og det var på grund af symptomer på en ny blodprop, at han var på vej ind på Gentofte Hospital for at blive undersøgt den februar-weekend sidste år. Efter blodpropperne i lungerne har han været ramt af gentagne tilfælde af panikangst. Det fortæller han til Ekstra Bladet.
Blot to dage efter, at han var faldet om med hjertestop og blodpropper i lungerne foran Gentofte Hospital, fik han et angstanfald, da han var 50 meter fra sin hoveddør. - Jeg følte det, som om, jeg igen ville falde om uden puls. Det ved jeg jo godt, at jeg ikke gør, men hjernen har somme tider svært ved at forstå det, siger Peter Mygind til Ekstra Bladet.
Han opsøgte med det samme en psykolog, og han og resten af familien har alle taget førstehjælpskursus, som også er med til at fjerne angsten. – Mit bedste råd til alle andre med angst er at tage fat om det og gøre noget. Du skal selv tage fat i styrepinden. Det er dig, der kan få flyet op igen, også selv om det måske styrtdykker, siger Peter Mygind til Ekstra Bladet. Han får stadig angstanfald, men der er længere og længere imellem, at angsten for hjertestop, uden der er nogen til stede, rammer ham. – Jeg kan stadig lige nå at tænke: ’Gud, nu sidder du helt alene i din bil’, hvor der så kommer et ubehag, og jeg er nødt til at køre ind til siden og få styr på vejrtrækningen, siger Peter Mygind til Ekstra Bladet.
null

Sponsoreret indhold