Nyheder24. august 2016

Peter Myginds søn om årelangt misbrug: Jeg kunne være mig selv

Peter Myginds søn røg hash i fire år. Det ændrede ham og vennerne fik nok
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mygind_med_soenner.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Det startede uskyldigt, men udviklede sig til et årelangt misbrug, der kostede venner, selvtillid og ungdomsuddannelsen. Peter Myginds søn, 24-årige Julius Mygind fortæller i dagens udgave af Ekstra Bladet om sit hashmisbrug.

- Jeg var 14 år, da jeg røg min første joint, og irriterende nok var det en rigtig god oplevelse. Man kunne være sig selv, når man røg og behøvede ikke tænke over, hvilke piger man skulle score. Man kunne sidde på en bænk ude foran festen med to andre drenge, siger Julius Mygind til avisen.

Derefra blev der tændt en joint oftere og oftere. Julius blev overfaldet et par gange og barberede sig skaldet. Skinhead-looket gjorde ham mindre følsom, fortæller han.

Det var først, da han i 2010 talte med en af kommunens medarbejdere, det gik op for ham hvad han havde gang i. Det fik den dengang 18-årige Julius til at græde en time.

Julius Mygind arbejder i dag som skuespiller og tager rundt på skoler for at holde foredrag om sit misbrug.

Far Peter Mygind fortæller til Ekstra Bladet, at han og konen, Lise Mühlhausen, i første omgang ikke vidste hvor galt det stod til med deres søn.

- Han har været som alle andre teenagere – er kommet hjem og gået ind på sit værelse. Vi har godt vidst, at der var noget, men ikke i hvilket omfang, siger Peter Mygind.

Sponsoreret indhold