Pernille Blume opereret i hjertet

Pernille Blume

Pernille Blume

(Foto: Thomas Laursen)

I en alder af bare 24 år er Penille Blume blevet opereret i hjertet.

 

Et hul ved hjertet blev opdaget, og det var nødvendigt at lukke, så svømmestjernen måtte en tur under kniven.

Det skriver Svømmesport på vegne af Dansk Svømmeunion i en pressemeddelse.

Operationen var nødvendigt for at mindske risikoen for, at Pernille Blume i fremtiden bliver ramt blodpropper og hjertestop.

Heldigvis forløb det hele godt.

- Operationen er gået godt, og jeg er meget glad for, at jeg fik foretaget indgrebet. Jeg fandt efter en udredning på hospitalet ud af, at jeg havde haft en lille blodprop, og i den forbindelse fik jeg derfor også tjekket mit hjerte. Her fandt lægerne ud af, at jeg havde et mindre hul, som skulle lukkes via en operation, fortæller Pernille Blume ifølge Dansk Svømmeunion.

Nødvendigt

Den unge svømmer indleder altså 2019 med noget af et tilbageslag.

Men Pernille Blume mærkede allerede de første tegn for halvandet år siden.

- Jeg vidste, at det i sidste ende var en nødvendighed med et indgreb, hvis jeg ville nå mine ambitioner og mål. Jeg har haft flere møder og samtaler med dygtige læger, herunder Team Danmarks læge, og det blev i samråd med dem, min træner og overlæge Michael Rahbek Schmidt besluttet, at jeg skulle have lukket hullet i hjertet, for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop, lyder det fra den nyopererede stjerne.

Selv om en operation i hjertet umiddelbart er en ganske alvorlig sag, så er det ikke noget, som slukker Pernille Blumes drømme og ambitioner.

Hun er allerede ved at finde tilbage til storformen, som skaffede hende OL-guld i 2016.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage i vandet på træningslejren i Sydafrika. Det bliver godt at komme i gang igen, så jeg kan genfinde balancen i min krop og blive klar til at race igen. Og jeg kan allerede mærke, at det går i den rigtige retning takket være den store opbakning, som jeg har fået fra min træner, Dansk Svømmeunion, Team Danmarks læge, det skønne personale på Rigshospitalet og ikke mindst min familie, siger den blonde svømmer.

OL bliver igen afholdt i 2020 i Japans hovedstad Tokyo, og her er Pernille Blume et af Danmarks største medaljehåb.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close