Oles sidste ord: Glædede sig til nye udfordringer

– Jeg er ikke typen, der går på pension, tror jeg. Hvis ellers helbredet tillader det, sagde Ole Stephensen sidste sommer. Desværre tillod helbredet heller ikke den tidligere TV-vært at give sig i kast med en ny karriere som folketingspolitiker.

– Jeg er ikke typen, der går på pension, tror jeg. Hvis ellers helbredet tillader det, sagde Ole Stephensen sidste sommer. Desværre tillod helbredet heller ikke den tidligere TV-vært at give sig i kast med en ny karriere som folketingspolitiker.

(Foto: Peter Grosen)

Livskraften var intakt til det sidste, indtil Ole Stephensen så pludseligt blev taget fra os onsdag aften i sidste uge.

Hans karakteristiske dybe stemme rungede helt som vanligt, da han besvarede en interviewforespørgsel samme eftermiddag.

Han undskyldte, at han havde været nogle timer om at ringe tilbage for at besvare spørgsmålene, men dagen havde været særdeles travl.

Det vanlige gode humør viste sig hurtigt, da han hørte, at spørgsmålene handlede om, at naboerne var trætte af, at den 63-årige tidligere TV-vært flagede med Dannebrog foran hundebutikken efter solnedgang.

– Det er ikke i overensstemmelse med reglerne, det må jeg jo indrømme. Så i forrige uge gjorde vi det, at vi skiftede Dannebrog ud med et blåt firmaflag med hunde på, fortalte politikeren med den samme latter og energi, som i flere årtier gjorde ham til danskernes lune TV-favorit.

Artiklen fortsætter under billedet ...

De sidste år blev hjemmet Ole Stephensens arbejdsplads. Her passede han butikslokalet ud mod vejen, og når det var stille i butikken, gik han om på terrassen for at skrive – og hygge sig med familiens hunde. (Foto: Claus Poulsen)

Blev vraget

Den status stoppede brat for ti år siden, da TV2 valgte at skifte værterne på ”Go’morgen Danmark” ud. Pludselig stod Stephensen uden et job for første gang i sin imponerende karriere. Og det var en bitter pille at sluge, at han som 53-årig tilsyneladende ikke længere kunne bruges på den arbejdsplads, han siden 80’erne havde været med til at bygge op.

– Det var meget ubehageligt. Men udgangspunktet var også, at jeg havde haft vinden i ryggen hele mit liv indtil da. Så jeg tænkte ”hold da kæft”. Jeg følte mig ikke gammel som 53-årig, men jeg var åbenbart for gammel, så jeg blev nødt til at tænke forfra, og det gik der et par år med, sagde Ole Stephensen sidste sommer, da han tog imod SE og HØR i Gentofte-hjemmet for at fortælle om sin erindringsbog ”Rub og stub”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det var med stolthed, at den 63-årige kunne se tilbage på en lang og imponerende TV-karriere, da han sidste år udgav sine erindringer. Her forsøger han sig med et overblik over de mange kvindelige medværter, han nåede at arbejde med. – Hold kæft, jeg har haft det sjovt, konkluderede han. (Foto: Dan Mariegaard)

Optimistisk til det sidste

Efter tænkepausen fandt han sin plads dels som medejer af hustruens hundeudstyrsbutik og dels som politiker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Oles kone Julie startede Hundeshoppen, men da Stephensen opgav journalistikken, satte han sig ind i hundesagerne og blev en ganske dygtig vejleder til de mange hundeejere, der besøgte butikken. Den tjans beholdt han lige til det sidste. (Foto: Peter Grosen)

Et kanonvalg sendte den nyudsprungne konservative i byrådet, og ved sin død var han godt i gang med at gøre klar til det kommende folketingsvalg.

– Det bliver sgu meget sjovt. Det er op ad bakke, det kan jeg godt love dig. Jeg tror på det, og vi står også godt i forskellige kommuner, men vi har det svært landspolitisk. Det må man sige.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Min politiske hjemmeside kommer op om en uges tid. Der regner jeg med at være færdig med den, fortalte Ole Stephensen i sidste uge kort før sin død. (Foto: Peter Grosen)

– Det gik skidegodt her i kommunen sidst, så jeg er meget optimistisk, lød det til sidst i hans sidste interview.

Få timer senere var alle fremtidsplaner og drømme om Folketinget overflødige. Kun minderne om den energiske og engagerede journalist, filmstjerne, hundeudstyrssælger og politiker er tilbage.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close