Populære værter føler sig fyret på grund af alder

Da \'Go\' morgen Danmark\' skulle forynges, røg Ole Stephensen ud.

Da 'Go' morgen Danmark' skulle forynges, røg Ole Stephensen ud.

Foto: All Over Press

 

De var alle feterede værter på TV og radio.

Line Baun Danielsen, Ole Stephensen og Dan Rachlin var i en årrække stjerner på de største kanaler i den bedste sendetid og meget populære blandt seere og lyttere.

Men de er i dag alle væk fra toppen af kransekagen.

Og de er enige om, at efterhånden som de grå hår er begyndt at titte frem er blevet stadigt mindre attraktive for deres arbejdsgivere, og i den sidste ende er blevet fyret eller fravalgt på grund af deres alder.

Det fortæller de til Ekstra Bladet.

Ole Stpehensen var i mange år vært på TV 2-programmet 'Go' morgen Danmark'.

Men den i dag 62-årige vært blev fyret i 2008.

- Med min fyreseddel fulgte en besked fra TV 2 om, at de ønskede at forynge programmet. De mente, at der var behov for yngre værter, siger Ole Stephensen til Ekstra Bladet.

- I min optik var det heller ikke godt for programmet, at det blev forynget, for så var der en chance for, at programmet ville miste den ældre målgruppe, siger Ole Stephensen.

55-årige Line Baun Danielsen var i mange år fra 1988 vært på diverse programmer på TV 2.

Hun blev også fyret fra 'Go' morgen Danmark' i 2008 lige som kollegaen Ole Stephensen.

- Det med aldersfikseringen var træls, for jeg synes faktisk ikke, at man nødvendigvis behøver at have en alder som journalist. Efter min mening er der en ungdomsforherligelse på arbejdsmarkedet, og her er det er meget svært for folk, der bliver fyret i en moden alder at komme i betragtning. Det er efter min mening helt skævt. Det er mennesker med erfaring og fleksibilitet, som bliver valgt fra, siger Line Baun Danielsen, der hører det samme fra veninder i branchen, til Ekstra Bladet.

Efter fyringen gik hun ned med stress og måtte helt trække sig fra skærmen og rampelyset i en periode.


Line Baun Danielsen er netop nu tilbage hos TV 2 Lorry i forbindelse med kommunal- og regionsvalget. (Foto: All Over Press)

I dag har hun sit eget kommunikationsbureau, hvor hun står for medietræning og holder konferencer og foredrag.
 
Radioværten Dan Rachlin, der blandt andet har arbejdet på The Voice, Nova FM og P6 Beat er heller ikke gået fri af aldersdiskriminering.
 
– Jeg har mange gange oplevet, at der har været et job, jeg godt kunne tænke mig, hvor jeg har været kvalificeret, men hvor jeg så er blevet valgt fra, fordi jeg i manges øjne er for gammel, siger han til Ekstra Bladet.
 

- Folk skal tage mig for mine evner og ikke min alder, siger Dan Rachlin. (Foto: All Over Press)
 
Han oplever det som et særligt dansk fænomen.
 
– Jeg synes i høj grad, at der er en aldersforskrækkelse på mange af de store danske medier, siger Dan Rachlin til Ekstra Bladet.
 
Hos Danmarks Radio og TV 2 afviser man, at der finder aldersdiskrimination sted.
 
– Vi bestræber os altid på at sætte det bedste hold uanset alder. Alder kan ganske ofte være et plus efter min mening – lang erfaring og ligeså viden – men omvendt skal det ikke stå i vejen for fornyelse, siger Mikkel Hertz, der er er nyhedsdirektør hos TV2.
 
Heller ikke DR kan genkende, at værter ryger ud, fordi de er for gamle.
 
- Det er ikke et billede, jeg kan genkende fra DR. Jeg synes generelt, vi har en god spredning i vores værter, men når det er sagt, kan vi sikkert blive bedre, og det er da noget, vi er opmærksomme på', skriver DR's mediedirektør, Henriette Marienlund,  i en mail til Ekstra Bladet.
 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close