Nye smittetal: Tyskland stiller ekstra krav

Coronasmitten stiger igen i Danmark.

Det afslører mandagens smittetal, hvor 844 er testet positive. Søndag var tallet 641.

Og incidenstallet er vokset til 1,03, hvor det søndag var 0,8.

Der er 50 indlagte, hvilket er tre færre end søndag - heraf ti nye. Ni personer ligger på intensiv, og otte af disse er i respirator.

Skærper kravene

Allerede natten til søndag indførte de tyske myndigheder derfor skærpede krav til rejsende, der ankommer fra enten Region Hovedstaden eller Færøerne.

Det skyldes, at landet betragter de to områder som en forhøjet risiko for smittespredning, da smittetallene er særligt høje her.

Sådan er kravene

Konsekvensen er, at man skal registrere sin indrejse og uploade bevis for enten fuld vaccination, overstået infektion med Covid-19 eller negativ test på www.einreiseanmeldung.de.

I hvert fald hvis man har opholdt sig i enten Region Hovedstaden eller på Færøerne de seneste 10 dage.

Kravet til det negative restresultat er, at testen være udført maksimalt 72 timer inden indrejse for PCR og maksimalt 48 timer for antigen hurtigtest.

Ved indrejse til lands eller vands er det tilladt at uploade bevis for negativt testresultat op til 48 timer efter indrejse.

De er undtaget

Personer, der er i transit i Tyskland til vands eller lands, er undtaget test- og registreringspligten. Transit i for eksempel Københavns Lufthavn tæller ikke som ophold i et risikoområde.

Børn under seks år er undtaget fra kravet om negativt testresultat eller bevis for overstået infektion, fremgår det af Udenrigsministeriets aktuelle vejledning.

Du må uanset din status naturligvis ikke have symptomer på Covid-19 ved indrejse.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close