Kendte5. juli 2021

Sy Lee corona-døden nær: - Mine lunger gav op

Efter den aften, hvor Reality Awards fandt sted, blev Sy Lee smittet med coronavirus - og det var lige ved at koste ham livet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er meget få indlagte på landets coronaafsnit for tiden. Men en af dem, der for nylig har været så hårdt ramt, at han måtte i respirator, er realitynavnet Sy Lee.

Han har været smittet med den ekstra smitsomme coronavariant Delta, og han har altså været så hårdt ramt, at han måtte få hjælp til at trække vejret. Det skriver han i to længere opslag på sin Instagram.

- Jeg var ved at kradse af. Jeg kunne været død i dag mildt sagt, hvis jeg ikke kom på hospitalet i tide. Mine lunger gav op. Jeg sidder her med tårer i øjnene og er dybt taknemmelig over, at jeg stadig er i live, skriver han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/reality_awards_2021_roed_loeber_177_16jun21_1sl0836_preview.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

Sy Lee ankom sammen med Trine Skjollander og Sigmund Trondheim til Reality Awards 2021. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Til opslagene deler den 34-årige tv-kendis både videoer og fotos, hvor han ligger i en hospitalsseng med et iltapparat rundt om næsen og munden.

Frygtelig smerte

Det har tilsyneladende været så smertefuld en omgang, at Sy Lee på et tidspunkt overvejede at tage sit eget liv, fordi smerten, kvalmen og svimmelheden var så uudholdelig.

Og selvom det er mere end to uger siden, han stod med den positive test i hånden, så er han stadig ikke på toppen.

- Corona har angrebet mine lunger så meget, at de skal tjekke op på dem igen om en måned, lyder det fra en stakåndet Sy Lee, da SE og HØR fanger ham på telefonen få timer efter, han er blevet udskrevet fra hospitalet.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Jeg føler, jeg har mistet mig selv. Jeg er en veltrænet fyr, der har ligget i sengen i snart tre uger. I seks dage har jeg været indlagt, fortsætter han.

Da Sy Lee ringede til vagtlægen, der endte med at sende en ambulance hjem til ham, havde han ikke spist i dagevis.

- Hospitalet var i chok. Jeg havde ikke drukket eller spist noget i fire dage. Jeg tænkte, jeg bare skulle sove igennem coronaen, men da jeg så tænkte mig om, kunne jeg godt se, at jeg ikke havde indtaget noget i dagevis, forklarer "Fristet" og "Divaer i Junglen"-stjernen.

Nu er Sy Lee sendt hjem fra hospitalet, og han er lykkelig over, at han er i bedring.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/reality_awards_2021_show_297_16jun21_1sl1746_preview.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

Sy Lee og Line Maria Busk til Reality Awards. (Foto: Søren Jul Lamberth)

- Jeg kan mærke, at prioriteterne ændrer sig meget med liv og arbejde. Nu skal jeg bare passe på mit helbred, og jeg har indset mange ting. Penge er ikke alt, og det er vigtigt, man sætter pris på de små ting, siger han.

Delta til Reality Awards

Da Sy Lee var til Reality Awards, der løb af stablen onsdag 16. juni, havde han lige taget en kviktest, som var negativ. Den 19. juni havde han en positiv coronatest.

Efter det første tilfælde af Delta-varianten var blevet opdaget blandt en af gæsterne, der havde deltaget i det kulørte show, gik den helt store smittesporingsindsats i gang.

Det kunne konstateres, at fem af alle deltagere var blevet smittet, og efterfølgende er Styrelsen for Patientsikkerhed kommet frem til, at smitten måtte være sket til en efterfest - og altså ikke til selve awardshowet.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Men i sit opslag på Instagram kommer Sy Lee med en opsigtvækkende kommentar om showet.

- Jeg viste aldrig coronapas, lyder det fra ham.

Sy Lee understreger, at selve arrangementer var godt og meget coronavenligt. Dog er han træt af, at hans indbakke har været fyldt med alle mulige spørgsmål om, hvor han har været, og hvem han har hængt ud med den aften og lignende. Så nu vil han ikke længere nogen fingre i mellem.

Reality Awards har meldt ud, at alle fik tjekket coronapas. Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Det kan godt være, jeg blev smittet til en efterfest. Men jeg var der i måske 40 minutter. Det er svært at sige, hvor det kommer fra, men det må have startet den aften, konstaterer realitystjernen.

Han ankom til showet sammen med Sigmund Trondheim og Trine Skjollander, og ifølge Sy Lee endte ingen af dem med at fiske passet frem.

Alle blev tjekket

Kit Nielsen, som arrangerer Reality Awards, kan dog ikke genkende Sy Lees udlægning af, at de skulle have sløset med coronapas-tjekket.

- Jeg kan ikke lægge hovedet på blokken, for jeg tjekkede ikke selv coronapas, men jeg er ikke blevet orienteret om, at nogen ikke skulle være blevet tjekket. Mine vagter har været superdygtige, siger hun til SE og HØR.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Selv hvis der skulle være sket en svipser, og at Sigmund, Trine og Sy - eller øvrige på gæstelisten - formåede at komme ind, uden at have vist dokumentation for et gyldigt coronapas eller en negativ test, så forstår hun ikke sammenkoblingen mellem Sy Lees sygdom og det eventuelt manglede tjek af coronapas.

- Der er gået tre uger. Og det er slået fast, at det ikke var ved Reality Awards, at smitten var der. Så jeg forstår ikke, hvorfor han kobler det sammen, siger Kit Nielsen.

SE og HØR har fremlagt Kit Nielsens undren over sammenkoblingen over for Sy Lee, som dertil understreger, at han ikke ønsker, at nogen have hug for, at han ikke fik tjekket coronapas.

- Jeg vil gerne forklare folk, hvad der skete og ikke dække over noget. Jeg siger ikke, at corona skete til Reality Awards. Jeg siger bare, hvad der var sket. Det må være op til hende selv, hvis hun ikke vil indse det. Vi har ikke lyst til at sige noget, der ikke passer, for vi elsker reality-verdenen, og vi har ikke lyst til at være uvenner med Kit, siger han.

Sponsoreret indhold