Ny løvinde kobler af i Viborg: Jeg elsker familielivet

Når Mia Wagner holder fri, elsker hun at kaste sig over en god bog. – Jeg synes, livet kan være svært, men det med, at vi kan sætte os ned og læse en bog og se, hvordan andre gør, og lære af deres historier, det er med til at gøre livet nemmere.

Når Mia Wagner holder fri, elsker hun at kaste sig over en god bog. – Jeg synes, livet kan være svært, men det med, at vi kan sætte os ned og læse en bog og se, hvordan andre gør, og lære af deres historier, det er med til at gøre livet nemmere.

(Foto: Dan Mariegaard)

Ro og relationer. Det er to ting, som den 41-årige løvinde sætter stor pris på. Derfor bor hun med sin familie i Viborg ikke langt fra det landsted, hvor hun er født og opvokset.

– Jeg holder meget af de midtjyske værdier, og jeg kan godt lide den ro og det nærvær, der er her. Her handler det ikke om store biler og store villaer. Her handler det om relationer og om, at man har sin familie og sine venner tæt på sig, siger Mia Wagner.

Hun bor midt i byen sammen med sin kæreste Anders og sine to piger Liva på 11 og Carmen på 13 år og hans børn Tia på 13 og Ras på 16 år. Så hver anden uge er huset fyldt med børnene og deres venner, mens de andre uger er mere rolige.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Når jeg holder fri, er jeg først og fremmest nærværende og sammen med mine børn, min kæreste, mine søskende, mine forældre og mine venner, siger Mia. Her er hun med sin kæreste Anders. De elsker at stå på paddleboard på søerne ved Viborg og ude i verden. (Foto: Privat)

– Jeg elsker familielivet, og at der altid er liv i huset. Hver anden uge vasker vi tøj hele tiden og løber tør for toiletpapir, griner Mia, der gør sit bedste for at jonglere mellem arbejdet og familien.

– Vi gør rent, når vi ikke har ungerne, og det bliver ikke altid hjemmebagt brød. Men jeg forsøger at holde tidligt fri og være sammen med dem, og så arbejder jeg videre om aftenen.

Modig løvinde

For fem år siden arbejdede hun som advokat og har blandt andet været forsvarsadvokat, skilsmisseadvokat og konfliktmægler. Men efter at hun gik ned med stress i 2014, valgte hun i 2016 at sadle om, da hun ikke kunne se sig selv drive advokatfirma resten af livet. Derfor blev hun direktør i sin bror og fars firma Freeway.

De står blandt andet bag Lejebolig.dk, Studienet.dk, Dating.dk og Plusbog.dk, men investerer også i iværksættere. Og det var netop i den position, at hun blev det nye medlem i ”Løvens hule”.

– Jeg skrev til produceren, da jeg så, at Ilse Jacobsen var sprunget fra. Jeg vidste, at der ikke var så mange mulige kandidater, så jeg spurgte, om ikke det var mig, de havde brug for. Og det var det så heldigvis, lyder det fra Mia med et stort smil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Når Mia investerer i ”Løvens hule”, er det hendes far og brors penge, hun spenderer. – Jeg er direktør i Freeway, og min far og bror ejer det. Jeg har deres opbakning, og vi har en god føling med hinanden. Vi har drevet virksomhed sammen i mange år, siger den sympatiske midtjyde – her sammen med sin far Morten Wagner. (Foto: Dan Mariegaard)

Ambitiøs nørd

Mod har sammen med hårdt arbejde og målrettethed altid været synonymt med Mia.

– Da jeg var 13 år, læste jeg alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af, om retsmedicin, da jeg ville være retsmediciner.

Som 15-årig rejste jeg til Frankrig helt alene uden at kunne et ord fransk, da jeg troede, at det kunne hjælpe mig til at få gode karakterer, hvis jeg talte flere sprog. Det tror jeg ikke, der var så mange af mine jævnaldrende, der gjorde. Jeg var virkelig en nørd, kan jeg se i dag, griner Mia.

En ordentlig omgang stress for fem år siden har lært hende vigtigheden af at nyde hverdagen i stedet for at hige efter den næste succes.

– På det personlige plan holder jeg bare af hverdagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Bella er altid der, hvor jeg er. Jeg fik hende i 2012, og siden da har hun været min skygge. Hvis hun ikke er med mig, føler jeg mig lidt nøgen, siger Mia om sin bordercollie. (Foto: Dan Mariegaard)

– Nu tager jeg livet, som det kommer. Jeg kan ikke lade være med at arbejde, men jeg trives også med det. Men det er en daglig udfordring, og jeg skal holde mig selv i nakken for at slappe af, siger Mia, der stadig har masser af professionelle ambitioner.

Forfatterdrømme

Mia er vild med at læse bøger, men hun har også en drøm om at skrive sin egen.

– Jeg vil gerne skrive en slægtsroman. Jeg har nogle rimelig fede historier i min familie, så der er masser af stof at tage af. Men det kræver noget ro og fordybelse, og det har jeg ikke lige nu, hvor jeg er direktør. Det vil nok tage fem år, da det er ret komplekst.

En lang hale

Den sidste tid har også været ekstra travl. ”Løvens hule” er nemlig meget mere end ti optagedage i november.

– Jeg har et ansvar nu, hvor jeg har sagt ja til nogle virksomheder, så det er efterfulgt af en lang hale med arbejde. Det handler ikke kun om, at jeg kommer med penge. Jeg skal også komme med nyttig viden, så jeg har meget med virksomhederne at gøre, siger Mia, der indtil videre har investeret i ”K for kage” og ”Comeat”.

Den sympatiske midtjyde har ikke fortrudt, at hun søgte om optagelse i ”Løvens hule”, og hun er klar til endnu mere.

– Jeg vil gerne lave en sæson mere. I denne sæson var jeg ny, og det kunne være sjovt at være med i en sæson, hvor jeg har lidt mere overskud og rutine, siger Mia.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Christian Stadil, Jesper Buch, Jan Dal Lehrmann, Mia Wagner og Peter Warnøe er investorer i \

– Jeg har fået fantastisk stor opbakning fra de andre løver. Vi har det rigtig godt sammen, lyder det fra panelets eneste løvinde, der ofte sørger for en god tone. – Jeg er mellembarn og diplomat, og det kan man godt se. Jeg synes, der skal være lidt balance i tingene. (Foto: DR/Per Arnesen)

Fire på farten

– Hvilken bog læser du nu?

– Jeg har gang i flere bøger, men en af dem, jeg læser, er Michelle Obamas ”Min historie”.

– Solferie eller skiferie?

– Kan jeg ikke vælge begge dele? Jeg elsker, når jeg kan ligge i solen og læse bøger, men jeg er også vild med at være på skiferie, hvor jeg kører på snowboard med mine døtre, og det med, at vi bare er sammen.

– Livret?

– Ossobuco. Da jeg var barn, boede vi ude i skoven. Mine forældre lejede en brændekløver og en brændesav. Og så tog vi alle i skoven og fældede og kløvede træer. Om aftenen lavede min far ossobuco, så det er forbundet med mange gode minder.

– Vil du helst selv lave mad, eller at andre gør det?

– Jeg elsker at lave mad sammen med Anders. Vi laver ofte mad sammen i hverdagen.

Du kan se Mia Wagner og de andre løver på DR1 onsdag kl. 20.45.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close