Nyheder14. februar 2019

"Løve" akut opereret i hjertet

Mia Wagner faldt pludseligt om første dag på jobbet efter sommerferien sidste år. Dagen efter lå hun på operationsbordet
https://imgix.seoghoer.dk/dr-0281539_1.jpg
 (Foto: Per Arnesen/DR)

Iført skarpsiddende jakkesæt og med et job som øverste direktør – CEO – for Freeway-koncernen har Mia Wagner en karriere, der kører på skinner.

Men den 41-årige jurist, der er den eneste løvinde i DR-programmet ”Løvens Hule”, har ikke altid haft det godt.

For fem år siden var hun ved at kapitulere med en alvorlig omgang stress – og sidste sommer måtte hun akut på operationsbordet for at få en pacemaker.

Det fortæller Mia Wagner i et stort interview med BILLED-BLADET.

Mia Wagner fortæller, at hun netop var vendt tilbage på jobbet efter sommerferien, da hjerte-symptomerne begyndte at vise sig: Hun besvimede gentagne gange på kontoret. En af gangene var hun i gang med at skrive en mail.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20190204_dm_mia_loevens_hule_040_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Mia Wagner har kæmpet med både stress og hjertesygdom, men nu er tilbage i topform. Foto: Dan Mariegaard

- Jeg havde lige besvaret en mail og skrevet ”Ja, jeg er frisk”- men jeg nåede ikke at trykke på ”Send”- Da jeg vågnede, lå jeg der, fortæller Mia Wagner i interviewet med BILLED-BLADET og hentyder til, at hun var kollapset under skrivebordet.

Det var en kollega, der fandt hende og hjalp hende på benene igen.

Mia Wagner ønskede i første omgang ikke at blive kørt på hospitalet for at blive undersøgt. Hun kunne ikke overskue, hvis de mange besvimelsesanfald skyldtes, at hendes krop igen var blevet ramt af stress.

Hendes kæreste Anders fik hende dog overtalt, og på hospitalet besvimede hun endnu engang, og så gik det stærkt. Lægerne fandt ud af, at Mia Wagner havde syg-sinus-syndrom, hvilket betyder, at hendes venstre hjertekamre ikke trak sig sammen, som den skulle.

Mia Wagner skulle derfor have en pacemaker. Den efterfølgende morgen lå hun på operationsbordet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20190204_dm_mia_loevens_hule_034.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I dag er Mia Wagner meget opmærksom på ikke at blive stresset. Foto: Dan Mariegaard

- Jeg var SÅ frygtelig bange. Men nu er den der. Den sidder lidt i vejen for BH-stroppen, men den gør mig meget tryg, siger Mia Wagner, der i dag lever et helt normalt liv uden symptomer, fortæller Mia Wagner i det store interview med BILLED-BLADET.

Den sympatiske forretningskvinde har tidligere fortalt om den alvorlige stresstilstand, der ramte hende for fem år siden.

Til DR fortalte hun i begyndelsen af året om den dag for fem år siden, hvor hendes krop pludselig sagde stop:

- En dag holdt jeg på p-pladsen uden for mit kontor og kunne ikke gå ud af bilen. Jeg kunne simpelthen ikke flytte mig, fortalte Mia Wagner i interviewet med DR og tilføjede, at en sekretær ilede ud og hjalp hende.

Mia Wagner husker ikke selv, hvordan hun kom hjem den dag. Men de følgende dage fortsatte hun med at tage arbejde, selv om hendes krop tydeligvis forsøgte at fortælle hende, at hun ikke kunne klare mere.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0281539_1.jpg
 (Foto: Per Arnesen/DR)

Mia Wagner er den eneste "løvinde" i DR-programmet. Foto: DR

Til sidst indså hun, at en sygemelding var eneste udvej.

Og derhjemme opdagede den før så energiske kvinde, at selv dagligdagsting som dét at gå i bad, tage tøj på eller handle i Netto blev nærmest umuligt.

- Jeg kunne ingenting. Jeg kunne ikke klokken. Jeg kunne ikke engang tage tøj på. Jeg sad på badeværelset og tænkte: 'Hvad skal jeg? Jeg skal i bad, men hvordan gør man det?' Det vidste jeg ikke – så galt var det, fortalte Mia Wagner til DR og tilføjede, at hun kom så langt ud, at hun overvejede at tage sit eget liv.

- Jeg tænkte flere gange: 'Skal jeg ikke bare køre over i den anden vejbane og få det her overstået.' Så langt nede var jeg. Jeg havde trodset mig selv og ignoreret mine egne behov fuldstændigt for at kunne følge med i det her tempo.

Det tog ni måneder, før hun langsomt kom tilbage til livet. Og sidste sommer måtte hun så igen tilbage i sygesengen efter sin hjerteoperation. Nu er Mia Wagner dog helt på toppen igen.

Sponsoreret indhold