Nyheder9. oktober 2018

Nu taler Kim Larsens ældste søn ud

Kim Larsens ældste søn, Pelle Larsen, sætter nu ord på tabet af sin far
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-52125.jpg
 Foto: Aller Media DK

Siden Kim Larsen søndag den 30. september gik bort, har store dele af hans nærmeste familie sat ord på deres sorg på de sociale medier.

Den første til at tale ud var sønnen Sylvester, der fortalte, at faderens død havde ramt ham hårdere, end han havde regnet med.

Efterfølgende har datteren Alice Eva, sønnerne Hjalmer og Lui og Kim Larsens enke Liselotte Kløvborg også været ude at fortælle om deres store tab og sorg.

Og nu sætter Kim Larsens ældste søn, Pelle Larsen, ord på sin faders død. Det gør han i et korfattet opslag på Facebook.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Tak for hilsenerne, kondolencerne og de søde ord. Nu får I den her, og så snakker vi ikke mere om det, skriver Pelle Larsen og linker til Kim Larsen-sangen "Sort, sort, sort".

Kim Larsen fik sønnen Pelle med sin første kone Mariann Herløv Larsen.

Da 72-årige Kim Larsen sov stille ind søndag morgen den 30. september efter længere tids sygdom, var det ikke bare afslutningen på dansk musiks mest succesfulde karriere.

Det blev også et punktum for en årelang familiestrid mellem nationalskjalden og halvdelen af de seks børn, han havde fået med tre forskellige koner.

– Kim Larsen var i sin sidste stund omgivet af sin kone Liselotte samt sine seks børn Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui, skrev Kim Larsens impresario Jørn Jeppesen i pressemeddelelsen om slutningen på musiklegendens liv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Liselotte Kløvborg og Kim Larsen
Liselotte Kløvborg Larsen og Kim Larsen.
 Foto: Aller Media

Under ægteskabet med Hanne Qvist ”Kranen” Larsen indledte Kim Larsen en affære med Liselotte Kløvborg. De flyttede sammen i Odense i 1994, fik sønnerne Hjalmer og Lui og blev gift i 2001. Liselotte var også ved sin mands side, da han døde søndag den 30. september i den fynske hovedstad. (Foto: Aller Media)

Pludseligt farvel

Larsen-familiens genforening i 11. time lå ellers ikke i kortene.

Døtrene Alice Eva og Molly samt sønnen Pelle havde i årevis opgivet al kontakt til deres berømte far, efter at han i 1994 havde brudt forbindelsen og ud af det blå var flyttet til Odense.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alice_eva_larsen_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Sammen med Hanne Qvist Larsen – kaldet ”Kranen” – fik Kim Larsen datteren Alice Eva, 37, Sylvester, 45, og Molly, 32. Først til allersidst blev de to døtre forsonet med deres berømte far. På billedet ses Alice Eva. (Foto: Aller Media)

– Jeg har ikke set ham siden 2007, hvor jeg sidst prøvede at tage kontakt til ham. Jeg er nok nået til den erkendelse, at det er bedst at lade være. Sådan er han bare.

– Jeg ved det jo ikke, men jeg tror, at han forsøgte at skærme sig fuldstændig af over for sin gamle familie for at skabe et helt nyt liv med sin nye kone, fortæller den i dag 37-årige Alice Eva i Kim Larsen-biografien ”Solisten” fra 2011.

Musikerens egen far forsvandt ud af lille Larsens liv, da han var bare fem år gammel, og far og søn nåede aldrig at blive forsonet, før faderen blev fundet død af en landbetjent i 2005.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/hjalmer_larsen_og_lui_larsen.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

23-årige Hjalmer og 19-årige Lui Larsen havde et nært forhold til deres far lige til hans død. De to yngste sønner fik Larsen med sin 3. og sidste hustru Liselotte Kløvborg. (Foto: Dan Mariegaard)

Larsen kæmpede mod kræften

Selv døde Kim af prostatakræft – den mest almindelige cancerform hos danske mænd.

Sygdommen koster årligt 1200 mænd livet.

Måske var det også den alvorlige statistik, der i sidste ende fik begravet stridsøksen mellem børnene og deres landskendte far, som hele livet igennem forbeholdt sig retten til øl og smøger.

Offentligheden hørte første gang om Kim Larsens sygdom den 3. januar, og han måtte efterfølgende aflyse en række danske koncerter i januar, februar og marts.

Siden kom han tilbage i juni med 20 koncerter, og den 14. juli blev portene til Tivoli lukket to timer før den gamle hankats koncertstart – på grund af for mange mennesker.

Sidste strofe

Kim Larsens mangeårige band Kjukken var da også – i hvert fald udadtil – optimistiske til det sidste.

Selv efter kræftbehandling og aflyste koncerter skrev bandet på deres Facebook-side den 26. august.

– Vi samles igen over efterår og vinter, hvor vi begynder at arbejde i øvelokalet med Larsens nye sange.

– Der er p.t. ingen nye koncertplaner, men så snart det bliver planlagt, offentliggør vi det på denne side.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_og_kjukken.jpg
 (Foto: Facebook)

Alene som solist har Larsen solgt over tre millioner plader, og tæller man tiden i Gasolin’ med, står han bag over fem millioner salg. Hans sidste band Kjukken fik æren af nationalikonets sidste koncert den 25. august 2018. (Foto: Facebook)

Larsens sidste strofe blev dog i Holbæk den 25. august.

Bisættelsen af hele Danmarks nationalstemme finder sted i stilhed og helt privat.

Læs om Kim Larsens liv i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold