TV-vært Mette Cornelius: - Er bange for at dø

Mette Cornelius er præget af oplevelserne i barndommen omkring morfaderens død.

Mette Cornelius er præget af oplevelserne i barndommen omkring morfaderens død.

Foto: All Over Press)

 
På skærmen Mette Cornelius altid smilende, når hun sammen med Morten Bruun eller Frank Arnesen guider seerne gennem internationale fodboldkampe på Discovery Networks' fodboldkanaler.
 
Men den 35-årige TV-vært bærer på en dødsangst, der stammer fra en oplevelse helt tilbage i barndommen.
 
 
Det fortæller hun om i et interview med BT fredag.
 
Det var morfaderens død, der satte sig varige spor hos Mette Cornelius, der kun var tre år, da morfaderen døde af kræft.
 
- Det var bare så voldsomt for mig at se min mor være så ked af det. Hun tog sig af os børn, men samtidig var hun jo helt ødelagt over sin fars død. Jeg bed mine følelser i mig og sagde ikke højt, hvor bange jeg efterfølgende var, men på den måde satte det sig på tværs og blev en angst, fordi jeg så gik alene rundt med alt for skræmmende og store følelser og tanker i min kun tre-årige mave, siger Mette Cornelius til BT.
 
 
Siden da, har hun været bange for at dø, men hun fik først sat ord på problemet for otte år siden.
 
Hun skulle have været i studiet på sin daværende arbejdsplads, TV3, i forbindelse med den sidste runde i Superligaen i 2009.
 
- Umiddelbart inden jeg skulle 'på', kunne jeg mærke, at noget var galt. Jeg kunne ikke høre ordentligt og ikke svare, når andre talte til mig. Jeg skulle bare ud af det studie og havde det dårligt flere dage og måtte sygemelde mig en måned, siger Mette Cornelius til BT.
 
 
Under samtaler med en psykolog fandt hun ud af, at hun havde dødsangst.
 
Hun lukkede af, når samtaler drejede sig om døden.
 
Angeten var værst om efteråret og sammen med psykologen fandt hun ud af, at det kunne skyldes, at morfaderen døde i september, siger hun til BT.
 
I dag kender hun sine symptomer og kan tage et angstanfald i opløbet.
 
- Hvis jeg bliver svimmel, og det hyler det for ørerne, og jeg har svært ved at trække vejret, ved jeg, at det er tid til at sige fra og tage en pause, siger hun til BT.
 
Samtaler med en kognitiv psykolog har ført til, at angsten forsvandt i januar 2016 og selv om den dukker frem af og til, ved hun nu, hvordan den skal håndteres.
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close