Morten Messerschmidt politianmeldt

Morten Messerschmidt er blevet anmeldt til politiet for identitetstyveri. 
Her er han med sin kæreste Dot Wessmann.

Morten Messerschmidt er blevet anmeldt til politiet for identitetstyveri.
Her er han med sin kæreste Dot Wessmann.

Foto: Claus Poulsen

Morten Messerschmidt er blevet meldt til politiet. Det sker efter, han angiveligt har indsat to af sine nuværende og tidligere medlemmer af DF i Melds bestyrelse (En politisk alliance som består af flere forskellige partier fra forskellige lande), uden at de selv har været vidende om det.

Det er Rikke Karlsson og DF's EU-politiker Jørn Dorhmann, der angiveligt er blevet indsat i Melds bestyrelse på en generalforsamling i november 2014.

Begge siger til Ekstra Bladet, at de aldrig har vidst, at Morten Messerschmidt indsatte dem i bestyrelsen på officielle dokumenter til de franske myndigheder. I dokumenterne er Rikke Karlssons nationalitet desuden angivet som litauer.

Nordjyllands Politi bekræfter, at de i dag har modtaget en anmeldelse mod Morten Messerschmidt.

- Vi kan kun oplyse, at vi nu efterforsker sagen nærmere, lyder det kort fra politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Marianne Vestergaard-Lau.

Det er medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson, der har anmeldt Messerschmidt til politiet. Det skriver hun selv på Facebook.

- På baggrund af oplysningerne i dagens udgave af Ekstra Bladet har jeg her til formiddag været hos Hobro politi, hvor jeg har anmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri. Jeg kan ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld seks måneder før jeg kendte til fondens eksistens. Jeg kan heller ikke leve med, at min nationalitet er ændret.

Rikke Karlsson meldte sig ud af Dansk Folkeparti sidste efterår og blev løsgænger i Europa-Parlamentet, da hun gennem længere tid havde forsøgt at få indsigt i regnskaberne til Fonden Meld.

Sidenhen  tvangslukkede Europa-Parlamentet Fonden og krævede, at tre millioner støttekroner blev tilbagebetalt på grund af misbrug med EU-penge. Det kom ifølge Ekstra Bladet frem, at Morten Messerschmidt i strid med reglerne havde betalt gammel gæld til EU med nye støttekroner fra Europas skatteborgere. 1,6 millioner blev misbrugt til politiske kampagner i Danmark, hvorfor DF valgte at tilbagebetale dem. De øvrige 1,4 millioner blev brugt til at give en tidligere medarbejder et gyldent håndtryk samtidig med at han fik et nyt job hos Dansk Folkeparti.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra Morten Messerschmidt. 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close