Nyheder10. februar 2014

Stjerneskud for mørk til nogle roller

Dansk skuespillerinde op i liga med Pilou Asbæk
https://imgix.seoghoer.dk/media/b051428f9ab2427693f09b9958dde8fb.jpg
 Foto: Al Over Press

Balkan-rødderne skinner tydeligt igennem hos den 28-årige danske skuespillerinde Danica Curcic, der på årets filmfestival i Berlin er blevet kåret til såkaldt "Shooting Star". En udmærkelse, der før er tilfaldet nu store navne som Pilou Asbæk og Mikkel Boe Følsgaard.

Senere på året kan Danica Curcic ses i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-roman "Fasandræberne", i Bille Augusts "Stille Hjerte", i Hella Joofs komedie "Malta - All Inclusive" og i Christian E. Christiansens "Lev Stærkt".

Men selvom hun ikke mangler arbejde, så har hun oplevet at få afslag på grund af sit udseende.

For mørk til roller
- Jeg har da hørt et par gange, at jeg lige var lidt for mørk til en rolle. Hvilket jeg har undret mig over, for jeg kan jo bare farve håret blondt, hvis det er det, der skal til. Men egentlig føler jeg slet ikke, jeg kun får tilbudt en bestemt slags roller. Jeg tror det har ændret sig meget de senere år, og jeg håber at mine roller vil være lige så forskellige fremover, fortæller skuespillerinden.

Danica Curcic, der kom til Danmark, da hun var et år gammel, ser mange fordele ved sine serbiske rødder.

- For det første har det at vokse op med to kulturer givet mig en langt større forståelse for, hvordan verden ser ud forskellige steder. For det andet kommer jeg fra en serbisk baggrund, hvor man bruger kroppen mere og går langt mere i kødet på hinanden.

- Mine venner har tit spurgt, om min far var meget vred på mig, men i virkeligheden er det bare vores måde at diskutere på. Og denne måde at udtrykke sig på, har jeg klart kunnet bruge i skuespillet, fortæller hun.

Drømmen er en stor tv-rolle
Danica Curcic har en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og tilbragte et år på skuespilskole i Californien, inden hun blev elev på Statens Scenekunstskole, hvor hun blev færdiguddannet i sommeren 2012.

Skuespillerinden har medvirket i flere større teaterforestillinger, blandt andet med titelrollen i "Lulu" og som den forførende Elena i musikforestillingen "Frankenstein - Genskabt", der begge har været vist på Det Kongelige Teater. Desuden har hun medvirket i tv-serierne "Den som dræber", "Wallander" og "Broen 2".

- Det, som er smukt ved TV, er, at man får lov til at bruge mere tid og virkelig gå i dybden med en person. Nu har jeg kun haft mindre TV-roller indtil videre, men jeg drømmer om at få en gennemgående rolle i en tv-serie, siger hun.

Vil til udlandet
Fremtidsdrømmene går også i retningen af udlandet, hvor skuespillerinden satser på, at hendes status som "Shooting Star" kan hjælpe hende.

- Det håber jeg. Det virker i hvert fald sådan. Jeg har hørt mange tale om "Scandinavian Cinema", og ser man på os Shooting Stars, er vi alle sammen en blanding af forskellige baggrunde. Det er som om alle grænser bliver mere og mere løst op. Jeg er sgu selv en blanding af det hele, siger hun.

Sponsoreret indhold